Кулінарія

Цікаве та найсмачніше !

  • Інгредієнти:
    Молоко - 260 мл
    Олія рослинна - 80 мл
    Яйце - 1 шт
    Розпушувач тесту - 1 пач.
    Кориця (мелена) - 1,5 ч. л.
    Борошно - 240 г
    Цукор - 130 г
    Варення (в ідеалі з чорної смородини) - 4 ст. л.
    Приготування:
    Сухі сипучі продукти - борошно, 1/2 ч. л. кориці і порошок для випічки ретельно перемішати. Хто такий шкідливий і кориці не любить - то замініть іншим ароматизатором, але врахуйте, тоді у вас буде НЕ Берлінські Мафіни.
    У мисці збити до легкої піни яйце, ввести 90 г цукру, рослинне масло і молоко - добре перемішати (трохи збити).
    Суху суміш ввести в яично-масляно-молочну і перемішати лише до однорідності... Не треба старатися - ніякого фанатизму.
    Піч гріємо до 180°, готуємо формочки... відкриваємо баночку з варенням.
    В ідеалі варення із чорної смородини, але не було вдома, а в магазин вже не хотілося, одним словом.
    Використовувала ананасовий власного приготування. І заповнюємо формочки так: - по 1 с. т. тесту у кожну форму; - по 1 ч. л. варення на тісто;
    Залишок тесту розподілити по формах - тісто повинне повністю покривати варення.
    У мене вистачило тесту як раз на 12 форм - ідеально розрахована кількість продуктів!
    Залишок цукру (40 г) і кориці (1 ч. л.) змішати і посипати сумішшю мафіни.
    Випікати - близько 20-25 хвилин. Стежте за процесом, не відходячи від грубки!
    А тепер тим, кому з корицею несмачно, то замість сахарно-коричної посипання можна покрити охололи мафіни шоколадною глазур'ю і зверху присипати якими-небудь гламурненькими "викрутасами" або цукровою пудрою.
    Все готово! Дуже смачно!
    Фото і рецепт: Laralaram