Кулінарія
Цікаве та найсмачніше !
-
Інгредієнти на 6 порцій:
100 мл молока кімнатної температури
60 г просіяного цільнозерновий пшеничного борошна
40 г просіяного борошна з м'яких сортів пшениці (farina di grano tenero tipo «00»)
1 кг груш (сорти Вільямс, Дюшес)
2 курячих яйця
8 м розпушувача
2 ст. л. свіжого лимонного соку
80 г цукру
20 г вершкового масла для змащування форми
борошно для обсипання форми
Вам також знадобиться:
3 миски середнього розміру,
міксер,
кругла роз'ємна форма діаметром 26 см
Приготування:
Відокремте жовтки від білків.
Груші помийте, розріжте навпіл, видалити серцевину і наріжте тонкими скибочками.
Викладіть в окрему миску, посипте цукром і полийте лимонним соком.
В окремій мисці збийте віночком охолоджені жовтки, додайте обидва види борошна і розпушувач.
Добре розмішайте тісто і тонкою цівкою влийте молоко кімнатної температури.
В іншій мисці збийте білки кімнатної температури з допомогою міксера до щільних і стійких піків і змішайте їх з іншим тестом рухами знизу вгору.
Додайте отримане тісто до груш і акуратно перемішайте. Форму змастіть вершковим маслом і посипте борошном.
Викладіть тісто і випікайте в заздалегідь розігрітій до 190°С духовці близько 50 хвилин.
Готовий пиріг витягніть з форми, посипте зверху цукровою пудрою, наріжте на шматки і подавайте.
Рецепт з книги Елли Мартіно "Кулінарні секрети італійської мами"