Кулінарія

Цікаве та найсмачніше !

  • Дуже м'які, ароматні прянічкі з яскраво вираженим медова - горіховим смаком! Пряники виходять рум'яними, хоча і не випікаються! Ці пряники готуються на пару: у пароварці або мультиварки.
    Інгредієнти:
    * Яйця - 1 шт
    * Масло вершкове - 50 г
    * Мед густий (з гіркою) - 1 ст. л.
    * Цукор - 1/2 склянки.
    * Сода - 1/2 ч. л.
    * Борошно - 1 1/2 склянки.
    * Горіхи волоські - 1/2 склянки.
    Приготування:
    Необхідний набір продуктів: яйце, вершкове масло, мед, цукор, сода, борошно, волоські горіхи.
    Для початку необхідно подрібнити пів склянки волоських горіхів або блендером, або ножем.
    Потім замісити тісто: в окрему чашу/ каструлю потрібно покласти одне яйце, 50грамм вершкового масла.
    Потім додати ложку меду. Насипати пів склянки цукру. Каструлю з вмістом поставити на водяну баню.
    Постійно помішуючи, довести масу до однорідності. Потім додати пів чайної ложки соди та розмішувати доки маса не загусне.
    Медові пряники з волоськими горіхами на пару Сода Далі каструлю прибрати з водяної лазні, всипати півтори склянки борошна і добре перемішати.
    В самому кінці додати подрібнені горіхи, вмішати їх у тісто.
    Тепер, змочуючи руки водою і набираючи тісто столовою ложкою, скачати кульки.
    Кульки викласти на невеликій відстані один від одного в пароварку або в чашу для приготування на пару від кавоварки електричні.
    Готувати 40 хвилин.
    Потім готовим пряникам дати охолонути і подавати.
    Приємного чаювання!
    Фото і рецепт: Харука