Кулінарія
Цікаве та найсмачніше !
-
Дуже м'які, ароматні прянічкі з яскраво вираженим медова - горіховим смаком! Пряники виходять рум'яними, хоча і не випікаються! Ці пряники готуються на пару: у пароварці або мультиварки.
Інгредієнти:
* Яйця - 1 шт
* Масло вершкове - 50 г
* Мед густий (з гіркою) - 1 ст. л.
* Цукор - 1/2 склянки.
* Сода - 1/2 ч. л.
* Борошно - 1 1/2 склянки.
* Горіхи волоські - 1/2 склянки.
Приготування:
Необхідний набір продуктів: яйце, вершкове масло, мед, цукор, сода, борошно, волоські горіхи.
Для початку необхідно подрібнити пів склянки волоських горіхів або блендером, або ножем.
Потім замісити тісто: в окрему чашу/ каструлю потрібно покласти одне яйце, 50грамм вершкового масла.
Потім додати ложку меду. Насипати пів склянки цукру. Каструлю з вмістом поставити на водяну баню.
Постійно помішуючи, довести масу до однорідності. Потім додати пів чайної ложки соди та розмішувати доки маса не загусне.
Медові пряники з волоськими горіхами на пару Сода Далі каструлю прибрати з водяної лазні, всипати півтори склянки борошна і добре перемішати.
В самому кінці додати подрібнені горіхи, вмішати їх у тісто.
Тепер, змочуючи руки водою і набираючи тісто столовою ложкою, скачати кульки.
Кульки викласти на невеликій відстані один від одного в пароварку або в чашу для приготування на пару від кавоварки електричні.
Готувати 40 хвилин.
Потім готовим пряникам дати охолонути і подавати.
Приємного чаювання!
Фото і рецепт: Харука