Кулінарія

Цікаве та найсмачніше !

  • Навіть зараз, коли апельсини-мандарини доступні круглий рік, цитрусово-пряні аромати, що витають по дому, нагадують про наближення Різдва. Дуже ароматний, розсипчастий пиріг, довго на столі не затримається.
    Інгредієнти:
    Масло вершкове - 125 г
    Борошно пшеничне - 250 р
    Розпушувач тесту - 1 ч. л.
    Цукор - 175 г
    Ванільний цукор - 1 пач.
    Крупа манна - 50 г
    Мигдаль (мелений) - 150 г
    Кориця (щіпка)
    Ароматизатор (апельсиновий, Orange-back) - 1 пач.
    Олія рослинна - 100 мл
    Яйце - 4 шт
    Варення (з апельсиновими корочками) - 150 г
    Приготування:
    Збираємо всі продукти, щоб потім не відволікатися. Духовку включаємо на 175*
    Масло розпускаємо на легкому вогні, трохи охолоджуємо. Змішуємо - борошно з розпушувачем, цукор, ванільний цукор, манку, мелений мигдаль, корицю і апельсиновий ароматизатор.
    Додаємо яйця, розтоплене вершкове масло, олія - перемішуємо до гладкого тесту.
    2/3 тесту виливаємо в форму, застелений папером для випічки, зверху викладаємо апельсинове варення, не доходячи до краю 3 см.
    тісто, що Залишилося кондитерським мішком/шприцом наносимо зверху колами або ґратами, що вам більше подобається.
    Відправляємо в розігріту до 175 *С духовку на 40 хвилин. Через 30 хвилин випікання можна прикрити пиріг зверху фольгою, щоб не пригоріла верх. Охолоджуємо у формі, тільки потім виймаємо і подаємо на стіл.
    Особливого прикраси не потрібно, при бажанні можна посипати верх цукровою пудрою і прикрасити скибочками апельсину і цедрою.
    Приємного чаювання!
    Фото і рецепт: Hyazinthe