Кулінарія
Цікаве та найсмачніше !
-
Навіть зараз, коли апельсини-мандарини доступні круглий рік, цитрусово-пряні аромати, що витають по дому, нагадують про наближення Різдва. Дуже ароматний, розсипчастий пиріг, довго на столі не затримається.
Інгредієнти:
Масло вершкове - 125 г
Борошно пшеничне - 250 р
Розпушувач тесту - 1 ч. л.
Цукор - 175 г
Ванільний цукор - 1 пач.
Крупа манна - 50 г
Мигдаль (мелений) - 150 г
Кориця (щіпка)
Ароматизатор (апельсиновий, Orange-back) - 1 пач.
Олія рослинна - 100 мл
Яйце - 4 шт
Варення (з апельсиновими корочками) - 150 г
Приготування:
Збираємо всі продукти, щоб потім не відволікатися. Духовку включаємо на 175*
Масло розпускаємо на легкому вогні, трохи охолоджуємо. Змішуємо - борошно з розпушувачем, цукор, ванільний цукор, манку, мелений мигдаль, корицю і апельсиновий ароматизатор.
Додаємо яйця, розтоплене вершкове масло, олія - перемішуємо до гладкого тесту.
2/3 тесту виливаємо в форму, застелений папером для випічки, зверху викладаємо апельсинове варення, не доходячи до краю 3 см.
тісто, що Залишилося кондитерським мішком/шприцом наносимо зверху колами або ґратами, що вам більше подобається.
Відправляємо в розігріту до 175 *С духовку на 40 хвилин. Через 30 хвилин випікання можна прикрити пиріг зверху фольгою, щоб не пригоріла верх. Охолоджуємо у формі, тільки потім виймаємо і подаємо на стіл.
Особливого прикраси не потрібно, при бажанні можна посипати верх цукровою пудрою і прикрасити скибочками апельсину і цедрою.
Приємного чаювання!
Фото і рецепт: Hyazinthe