Кулінарія
Цікаве та найсмачніше !
-
Навіть не пам'ятаю, звідки рецепт, але він у мене років 7, напевно. Дуже тонкі, ніжні і смачні млинці без дріжджів. Готуються дуже швидко - за 1 хв. обсмажувати кожну сторону, а то і менше. Рецепт настільки вдалий, що змінювати нічого не варто.
Інгредієнти:
Молоко (тепле) - 0,5 л
Крохмаль картопляний (без гірки) - 4 ст. л.
Борошно (з гіркою, просіяного) - 4 ст. л.
Яйце куряче (якщо маленькі, +1) - 4 шт
Сіль за смаком)
Цукор за смаком, якщо солодкі, я кладу 1 ст. ложку)
Ванілін (за смаком)
Олія рослинна - 2-3 ст. л.
Спосіб приготування:
Змішати всі сухі компоненти, додати яйця і, поступово вливаючи тепленьке молоко, замісити тісто. Останнім додати масло, дати тесту “відпочити” 20 хвилин, і можна смажити.
найголовніше - пристосуватися з ополоником, наливати тісто так, щоб акуратно одним шаром сковорідку покрити.
Так і перед кожним набором тесту в ополоник добре перемішати потрібно, крохмаль сідає на дно.
Навіть якщо Вам здається, що сильно рідке тісто, не здумайте додати борошно, виклала фото показати, які вони виходять тоненькі й з дірочками.
рідке Тісто, так і хотілося ще борошна підсипати... але дала собі ложкою по руках…
Шановні господині, начинку Ви самі придумаєте, можна і з курочкою копченої, і копченою рибою, з індичкою, сир фета - шикарний сир, і сирок з родзинками, курагою, варіантів просто море, Вам вибирати.
Ще хочу сказати, що я іноді роблю більше блінов, складаю вчетверо і в морозильну камеру, потім дістала, розморозила, поклала начинку і в мікрохвильовій печі або на сковороді розігріла.
Млинці виходять дуже ніжними і смачними.
Прошу Вас більше борошна не додавати, тісто буде жидковатым, але зате млинці тоненькі і смачні.
смачного Вам і Вашій родині.
Фото і рецепт: Господиня будинку