Кулінарія
Цікаве та найсмачніше !
-
Давним-давно я відкрила для себе, що оладки з морквою або кабачками набагато смачніше, ніж без них. Сьогодні пропоную вам додати моркву до тесту для кексів. Вони вийдуть набагато смачніше і корисніше. Не потрібно говорити, що чим якісніше ви візьмете борошно, тим краще вийдуть кекси, виробництво борошна халтури не терпить.
Інгредієнти (на 13 штук):
2 моркви
2 натурального йогурту
1 яйце
140 гр. муки
1 столова ложка цукру
1 пакетик дріжджів в порошку
2 столові ложки насіння кунжуту
2 столові ложки оливкової олії
щіпка мускатного горіха
будь-яке густе варення або джем
листочки м'яти
Як приготувати морквяні кекси:
Збиваємо яйця. Додаємо поступово цукор, продовжуємо збивати. Поступово вводимо в масу йогурт, масло, дрібку мускатного горіха і терту моркву. Все добре перемішуємо.
Окремо змішуємо борошно і дріжджі, додаємо їх до суміші.
На сковороді смажимо насіння кунжуту.
Формочки для кексів розставляємо на деку для випікання, наповнюємо тестом. Посипаємо кекси зверху насінням кунжуту (обережно, не чіпайте їх руками).
Ставимо в духовку й випікаємо при температурі 185 ° С протягом 15 хвилин.
Подаємо теплими. Прикрашаємо листочками м ’ яти, можна подати з варенням або джемом.
Рада
Щоб яйця добре взбивались, беріть свіжі яйця і збивайте їх, коли вони будуть кімнатної температури. Тому рекомендується дістати їх з холодильника за кілька хвилин до цього.