Кулінарія
Цікаве та найсмачніше !
-
Інгредієнти:
* борошно - 2 склянки;
* сіль - 1/2 ч.л.;
* розпушувач - 1/2 ч.л.;
* сода - 1/2 ч.л.;
* яйця - 2 шт;
* цукор - 2 ст.л.;
* кефір - 1,5 склянки;
* вершкове масло - 3 ст.л.
Спочатку необхідно змішати всі сухі інгредієнти (крім цукру).
Просіваємо в миску борошно разом з содою, сіллю й розпушувачем.
В іншій мисці змішати віночком яйця і цукор.
Коли вони стануть однорідними, вливаємо кефір і перемішуємо.
Розтоплюємо вершкове масло.
Влити "рідкі" інгредієнти в "сухі", розмішати. Потім влити розтоплене вершкове масло, знову перемішати.
Тісто виходить досить густа.
Наливаємо порцію тесту на сковорідку. За рахунок своєї густоти воно сильно не розтечеться, але я трохи "допомагаю" прийняти блинчику круглу форму шляхом нахилу сковорідки за ручку.
Смажимо до появи на поверхні дірочок на середньому вогні.
Потім перевертаємо і смажимо з іншого боку.
Готові млинчики складаємо стопкою.
Подаємо з вашими улюбленими добавками. Я люблю зі згущеним молоком.
Повірте, така чарчина "піде" швидше, ніж ви подумати про це встигнете.
Приємного апетиту!
Фото і рецепт: Ольга Злобіна