Кулінарія

Цікаве та найсмачніше !

  • Інгредієнти:
    * борошно - 2 склянки;
    * сіль - 1/2 ч.л.;
    * розпушувач - 1/2 ч.л.;
    * сода - 1/2 ч.л.;
    * яйця - 2 шт;
    * цукор - 2 ст.л.;
    * кефір - 1,5 склянки;
    * вершкове масло - 3 ст.л.
    Спочатку необхідно змішати всі сухі інгредієнти (крім цукру).
    Просіваємо в миску борошно разом з содою, сіллю й розпушувачем.
    В іншій мисці змішати віночком яйця і цукор.
    Коли вони стануть однорідними, вливаємо кефір і перемішуємо.
    Розтоплюємо вершкове масло.
    Влити "рідкі" інгредієнти в "сухі", розмішати. Потім влити розтоплене вершкове масло, знову перемішати.
    Тісто виходить досить густа.
    Наливаємо порцію тесту на сковорідку. За рахунок своєї густоти воно сильно не розтечеться, але я трохи "допомагаю" прийняти блинчику круглу форму шляхом нахилу сковорідки за ручку.
    Смажимо до появи на поверхні дірочок на середньому вогні.
    Потім перевертаємо і смажимо з іншого боку.
    Готові млинчики складаємо стопкою.
    Подаємо з вашими улюбленими добавками. Я люблю зі згущеним молоком.
    Повірте, така чарчина "піде" швидше, ніж ви подумати про це встигнете.
    Приємного апетиту!
    Фото і рецепт: Ольга Злобіна