Кулінарія

Цікаве та найсмачніше !

  • Склад:
    250 гр. вершкового масла
    2 курячих яйця
    100 гр. цукру
    580 г пшеничного борошна
    0,5 ч. л. соди, гашеного оцтом
    начинка:
    100 гр. вершкового масла
    380 мл. згущеного молока
    Приготування:
    Відокремити жовтки від білків. Жовтки розтерти з цукром.
    Білки збити в пухку масу і додати до желтково-цукрового масі.
    Додати борошно і соду, гашенную оцтом. Замісити тісто.
    Поставити тісто в холодильник на 1 годину.
    Підготувати орешницу. Для цього змазати олією формочки орешницы і поставити форму на плиту (цей спосіб підходить для старої “бабусиної” орешницы, зараз продаються нові орешницы, які працюють від електрики).
    Від тесту відокремити невеликий шматочок, згорнути в кульку. Зробити такі кульки відповідно до кількістю форм в орешнице.
    У кожну форму покласти по кульці тесту.
    Накрити верхньою частиною форми, сильно придавити, потримати трохи і перевернути на іншу сторону. Щоб подивитися, поджарились чи горішки, форму можна акуратно відкрити.
    Готові горішки витрусити з форми.
    Теж саме проробити з тістом.
    Горішки акуратно обрізати по краях, щоб надати їм гарну форму.
    Для начинки варене згущене молоко змішати з м'яким вершковим маслом. Додати подрібнену в комбайні крихту “шкаралупи” горішків.
    Кожну половинку заповнити кремом.
    Щільно поєднати дві половинки, прибравши по краях надлишки крему.
    Горішки поставити в холодильник на кілька годин.br/>Фото і рецепт: Юлія