Кулінарія
Цікаве та найсмачніше !
-
Склад:
250 гр. вершкового масла
2 курячих яйця
100 гр. цукру
580 г пшеничного борошна
0,5 ч. л. соди, гашеного оцтом
начинка:
100 гр. вершкового масла
380 мл. згущеного молока
Приготування:
Відокремити жовтки від білків. Жовтки розтерти з цукром.
Білки збити в пухку масу і додати до желтково-цукрового масі.
Додати борошно і соду, гашенную оцтом. Замісити тісто.
Поставити тісто в холодильник на 1 годину.
Підготувати орешницу. Для цього змазати олією формочки орешницы і поставити форму на плиту (цей спосіб підходить для старої “бабусиної” орешницы, зараз продаються нові орешницы, які працюють від електрики).
Від тесту відокремити невеликий шматочок, згорнути в кульку. Зробити такі кульки відповідно до кількістю форм в орешнице.
У кожну форму покласти по кульці тесту.
Накрити верхньою частиною форми, сильно придавити, потримати трохи і перевернути на іншу сторону. Щоб подивитися, поджарились чи горішки, форму можна акуратно відкрити.
Готові горішки витрусити з форми.
Теж саме проробити з тістом.
Горішки акуратно обрізати по краях, щоб надати їм гарну форму.
Для начинки варене згущене молоко змішати з м'яким вершковим маслом. Додати подрібнену в комбайні крихту “шкаралупи” горішків.
Кожну половинку заповнити кремом.
Щільно поєднати дві половинки, прибравши по краях надлишки крему.
Горішки поставити в холодильник на кілька годин.br/>Фото і рецепт: Юлія