Кулінарія
Цікаве та найсмачніше !
-
Земелах - східна солодкість, що користується великою популярністю у всьому світі. І не дарма, адже печиво наповнений пряним ароматом кориці, хрустке, смачне. А готувати його простіше простого, так і всі інгредієнти для його приготування зазвичай завжди є вдома.
Звична форма цього печива - прямокутник або ромб, а я вирішила відійти від цього стандарту і приготувати земелах у формі «сердечок», так щоб і на трубочку надіти. А з чим його їсти вирішувати Вам, воно ідеально підходить до чаю, какао, кава, а особливо смачно їсти його, на мій погляд, з молоком.
Інгредієнти на 10 порцій:
для тіста:
вершкове масло (або вершковий маргарин) - 125 г;
цукор-пісок - 100 г;
яйце - 1 шт;
молоко - 1 столова ложка;
борошно (вищий сорт) - 300-330 г;
сіль - щіпка;
для посипання:
мелена кориця - 1 чайна ложка;
цукор-пісок - 3 столові ложки.
Рецепт приготування:
1. Розм'якшене масло змішати за допомогою вилки з яйцем.
2. Додати цукор-пісок до яично-вершковою масі і добре розтерти до пишної маси.
3. У цю масу влити молоко, додати сіль і добре перемішати.
4. Додати просіяне через сито борошно і замісити злегка круте, але дуже пластичне тісто.
5. Тісто загорнути в харчову плівку і поставити на 30 хвилин у холодильник. За цей час тісто стане ще більш еластичним для розкочування і формування печива.
6. Розкачати тісто в шар товщиною близько 3 мм. За допомогою форми для печива зробити «сердечка». Якщо Ви захочете надягти печиво на трубочку, то за допомогою простого пристосування - ковпачка від фломастера або ручки зробити дірочку з одного боку печива.
7. Сформоване печиво покласти на деко, застелений папером для випічки.
8. Посипати печиво зверху цукровим піском, потім корицею і знову піском.
9. Випікати печиво в духовці при 200 градусів 12-15 хвилин довше 15 хвилин випікати не треба, так як печиво пересушится).
10. Готове печиво вийняти з духовки, дати охолонути і можна їсти.
Кілька рад:
готові печива зберігайте в герметично закривається ємності;
якщо Ви любитель випічки з корицею, то можете збільшити її кількість, але не переборщіть!
Фото і рецепт: Lorchen