Кулінарія
Цікаве та найсмачніше !
-
Інгредієнти:
Диня - 7 ст. ложок
Яйце - 1 шт.
Борошно - 1,5 склянки
оливкова Олія - 4 ст. ложки
Масло вершкове - 70-100 г
Пекарський порошок - 1 ч. л.
Сода - 0,25 ст.ложки
Цукор - 5 ст. ложок
Приготування:
Для початку підготуємо диню. Візьміть саму солодку, саму ароматну. Наприклад у мене Узбецька диня.
Вам знадобиться м'якоть, за моїми підрахунками 7-10 столових ложок. Дану м'якоть потрібно подрібнити в блендері. Якщо немає такого, можна потерти на великій тертці. Хоча тут справа не хитра, можна взагалі придушити як картоплю.
Нашу подрібнену дыньку треба пересипати в сито, поставити над тарілочкою і дати всьому зайвої соку стекти.
Поки наша диня підготовляє, ми почнемо робити тесто.Для цього в окремому посуді ми з ’ єднаємо оливкова олія (3-4 столові ложки) і масло вершкове (70-100гр).
Яйце збити до піни в окремій мисці. Додати цукор. Приблизно 5 столових ложок, але якщо ви «велика ласун» можна і більше. Цукор так само збити з яйцем до гарної піни.
Яично-солодку суміш перелити до нашого маслу і акуратно перемішати .Теперь нам потрібно всипати борошно, засипати будемо по пів склянки. Борошно ми просіваємо разом з змогу пекарним порошком і содою. Просеяли пів склянки, перемішали, таким чином 1 склянку.
Тепер саме час додати нашу дыньку, з неї вже вийшов зайвий сік. Додали, перемішали. Тепер ще борошна приблизно 0,5-1 склянка, дивіться по консистенції.
Тісто не повинно бути жорстким або сильно рідким і прилипати до рук. Воно повинно бути пухнастим. Тісто можна викласти на стіл і дуже легко помісити, але тільки дуже легко. Якщо сильно рідке додайте ще борошна.
Я не даю тесту вилежуватись, мені більше подобається. Тому духовку вже включила на 160-180 градусів. А деко обтягнула пекарської папером.
Тепер можна стряпкать самі печенюшки. Беремо невелику кількість тіста, розгортаємо з нього коржик. Товщину виберіть самі, але мені 1,5 див. цілком нормально.
Вирізаємо формами печива і викладаємо на противень.Кстати, папір я теж змащує малому.
Деко прибираємо в духовку хвилин 20-30 цілком достаточно.Готовые печива можна посипати цукровою пудрою.
.. АЛЕ для найсміливіших ще варення з дині.
Для цього вам знадобиться рівне співвідношення дині і цукру. Довго варити не треба, як раз 20-30 хвилин, поки печива в духовці.
З вареньеееммм.. просто казка!
Приємного апетиту!
Фото і рецепт: PurpleRain