Кулінарія

Цікаве та найсмачніше !

  • Перепечи - удмуртское національне блюдо. Виглядають як кошики-тарталетки. Я замісила тісто із суміші житнього та пшеничного борошна, а для начинки посмажила на вершковому маслі свіжі білі гриби і дрібно нарізаною цибулею. Вийшло дуже смачно, особливо якщо є ще гарячими.
    Інгредієнти
    для тіста:
    житнє борошно - 150г;
    пшеничне борошно - 70г;
    сметана (20% жирність) - 150г;
    яйце - 1шт.;
    сіль - 1 ч.л.;
    для начинки:
    ріпчаста цибуля - 1 цибулина;
    білі гриби (свіжі) - 500г;
    сметана - 2 ст.л.;
    вершкове масло;
    сіль - за смаком;
    для заливки: яйце - 1 шт.; сіль - за смаком.
    У великій мисці змішати сметану з яйцем, приправити сіллю і всипати просіяне борошно (житнє та пшеничне). Вимішувати, поки тісто не стане м ’ яким і еластичним.
    Накрити миску з тістом рушником і дати підійти, поки готується начинка.
    Для начинки підготувати білі гриби: зрізати кінчики ніжок, почистити капелюшки, якщо є така необхідність.
    Якщо гриби чисті (без піску і прилиплих листя), то краще їх не мити. Кожен гриб нарізати на тонкі пластинки або невеликі шматочки. Цибулину дрібно посікти.
    Розігріти глибоку сковороду, покласти в неї шматочок вершкового масла. Коли масло розтопиться, додати цибулю і обсмажити до золотистого кольору.
    Додати до цибулі гриби і обсмажувати, помішуючи, до готовності грибів. Приправити за смаком сіллю, додати сметану, розмішати і дати начинці охолонути.
    З тіста скачати валик, нарізати його на приблизно однакові відрізки. З кожного скачати колобок, розміром з тенісний м'яч. Розім'яти кулька руками (або розкачати качалкою) у корж діаметром близько 10 см.
    Зліпити з коржів 'корзиночки': підняти край і зліпити його, тим самим формуючи бортик. Викладаємо отримані 'корзиночки' на деко, застелений папером для випічки.
    У кожну кошик покласти 2-3 ст.л. грибний начинки і залити яйцем, розтертим з сіллю. Випікати в заздалегідь розігрітій до 190С духовці і приблизно 25 хвилин.
    У готових перепечей тісто стане світло-коричневим, а верх начинки підрум'яниться.
    Фото і рецепт: Олена Покровскская