Кулінарія
Цікаве та найсмачніше !
-
Цей рецепт я побачила на упаковці манної крупи. Не могла довго себе стримувати, та й навіщо себе стримувати - не довго думаючи, тобто зовсім не думаючи, одразу взялася за справу і уявляю на ваш суд смачну, ніжну і красиву випічку - маковий пиріг " Маківка".
Інгредієнти
Борошно пшеничне - 300 г
Цукор - 250 р
Масло вершкове - 230 г
Молоко - 750 мл
Крупа манна - 150 г
Мигдаль (рублений шматочками) - 50 г
Мак харчової (мелений) - 150 г
Сирна маса (20%) - 250 г
Яйце куряче - 1 шт
Джем (сливовий) - 200 г
Приготування:
Я вказала сир рідкий, тобто пастоподібний. Якщо у вас такого немає, можна звичайний сир двічі перетерти через сито і додати трохи сметани.
Борошно, 100 г цукру і 130 г масла перетерти в крихту.
2/3 частини крихти викласти у форму для випічки ( д. 26 см)
Добре ущільнити руками тісто по дну форми і зробити бортики висотою приблизно 5 см.
750 мл молока, 150 г цукру, 100 г масла довести до кипіння.
Змішати мелений мак, манну крупу і рубаний мигдаль.
Манна крупа для цього рецепту було рекомендовані повноцінна, я так розумію неочищена. Саме таку використовувала і я. Сама крупа більш м'яка що-чи має "брудний" колір.
Ввести суху суміш у гаряче молоко, залишити на 10 хвилин.
250 г сиру перемішати з яйцем. Додати сир у макову масу.
Вилити макову начинку, підготовлений нами заздалегідь, форму.
200 г сливового джему, в довільному порядку , наносимо по всій поверхні пирога.
Начинка виходить густа і джем впевнено можна акуратно розмазати, для рівномірності.
Решту пісочну крихту, розподіляємо по верху пирога, тобто повністю закриваємо пиріг.
Ставимо пиріг в заздалегідь нагріту до 180° духовку, на 60 минут.Духовки бувають різні, як і продукти - може знадобитися більше часу - дивимося по "засмазі".
Даємо повністю охолонути!
А тепер можна і розрізати! Приємного апетиту!
Фото і рецепт: Kleine Hase