Кулінарія
Цікаве та найсмачніше !
-
Інгредієнти:
борошно пшеничне - 150 г;
цукровий пісок - 150 г;
вершкове масло - 150 г;
яйця - 3 штуки;
сік 1/2 лимона;
ванільний цукор - 10 г (1 пакетик);
розпушувач - 1 чайна ложка;
абрикоси - 8-10 штук;
цукрова пудра - 1 чайна ложка.
Білки відокремити від жовтків.
Розм'якшене масло розтерти з цукром до кремоподібної консистенції, додати по одному жовтки, сік половини лимона.
Змішати борошно і розпушувач, просіяти і додати в тісто.
Білки збити до стійкої піни, додати ванільний цукор і додати цю суміш в декілька прийомів в тісто.
Форму для випічки змазати олією, викласти готове тісто.
Абрикоси промити, видалити кісточки, нарізати на шматочки і викласти поверх тесту красиво.
Випікати в попередньо нагрітій до 180 градусів духовій шафі 40-45 хвилин.
Готовий пиріг з абрикосами вийняти з духовки, охолодити, вийняти з форми.
Абрикосовий пиріг
Присипати цукровою пудрою.
Цей пиріг так і хочеться назвати абрикосовою шарлоткою. Тільки ось склад тесту інший.
Фото і рецепт: Господиня