Кулінарія

Цікаве та найсмачніше !

  • Простий пиріг з чорницею, який можна їсти і гарячим, і холодним. Скориночка в пирога не зовсім звичайна - її готують із суміші вівсяних пластівців з борошном і цукром.
    Інгредієнти:
    борошно - 170г;
    розпушувач - 1.5 ч.л.;
    вершкове масло - 250г;
    цукор - 180г;
    яйце - 3 шт.;
    лимон (цедра) - 1 шт.;
    чорниця - 300г;
    для посипання: вівсяні пластівці - 2 ст.л.;
    цукор - 2 ст.л.;
    борошно - 2 ст.л.;
    вершкове масло.
    Духовку розігріти до 190С. Розм'якшене масло збити з цукром до посветления. По одному додати яйця і збивати до утворення повітряної маси.
    Борошно змішати з розпушувачем і вроздріб додавати до масляної суміші. Додати лимонну цедру і перемішати.
    Форму діаметром 24 см змастити маслом і припудрити борошном. Перекласти тісто, розрівняти лопаткою.
    По поверхні тіста розподілити чорницю, попередньо змішавши її з 1-2 ложки борошна.
    Для посипання з'єднати вівсяні пластівці, цукор і борошно. Посипати цією сумішшю ягоди, а зверху покласти кубики вершкового масла. Випікати близько 40 хвилин.
    Готовий пиріг залишити формою до повного охолодження.
    Фото і рецепт: Олена Покровська