Кулінарія
Цікаве та найсмачніше !
-
Простий пиріг з чорницею, який можна їсти і гарячим, і холодним. Скориночка в пирога не зовсім звичайна - її готують із суміші вівсяних пластівців з борошном і цукром.
Інгредієнти:
борошно - 170г;
розпушувач - 1.5 ч.л.;
вершкове масло - 250г;
цукор - 180г;
яйце - 3 шт.;
лимон (цедра) - 1 шт.;
чорниця - 300г;
для посипання: вівсяні пластівці - 2 ст.л.;
цукор - 2 ст.л.;
борошно - 2 ст.л.;
вершкове масло.
Духовку розігріти до 190С. Розм'якшене масло збити з цукром до посветления. По одному додати яйця і збивати до утворення повітряної маси.
Борошно змішати з розпушувачем і вроздріб додавати до масляної суміші. Додати лимонну цедру і перемішати.
Форму діаметром 24 см змастити маслом і припудрити борошном. Перекласти тісто, розрівняти лопаткою.
По поверхні тіста розподілити чорницю, попередньо змішавши її з 1-2 ложки борошна.
Для посипання з'єднати вівсяні пластівці, цукор і борошно. Посипати цією сумішшю ягоди, а зверху покласти кубики вершкового масла. Випікати близько 40 хвилин.
Готовий пиріг залишити формою до повного охолодження.
Фото і рецепт: Олена Покровська