Кулінарія
Цікаве та найсмачніше !
-
Пиріг дуже смачний! Ніжна пісочна основа і крем з дині, апельсина і вершків. Кому цікаво - заходьте в гості!
Інгредієнти:
Масло вершкове - 120 г
Цукрова пудра - 90 г
Яйце (тісто-1, крем-2) - 3 шт
Апельсин (великий; потрібна буде цедра в тісто і сік в крем) - 1 шт
шоколадна Стружка - 1 ст. л.
Борошно - 1,5 склянки.
Диня (у мене сорту Амал; очищена від шкірки та насіння, порізана кубиком) - 1,5 склянки.
Цукор - 4-5 ст. л.
Сік лимонний - 1-2 ч. л.
Вершки (жирні, 33%) - 200 г
Крохмаль кукурудзяний - 4 ч. л.
Ваніль (або ванілін)
Для тесту я розтерла м'яке вершкове масло з цукровою пудрою (можна замість неї взяти цукор).
Додала до них яйце, кокосову стружку, апельсинову цедру, добре помішала.
Додала борошно і замісила тісто.
Тісто відразу розподілила за рознімній формі (21см), дно якої застелила пергаментом. Залишила тісто в холодильник на 30 хв.
Сік з 1 великого апельсина перемішала з цукром і лимонним соком, диню очистила і порізала, яйця трохи збила виделкою і додала туди кукурудзяний крохмаль, размешала, щоб не було грудочок. З'єднала всі разом і пробила блендером до однорідної маси.
Вершки з ваніллю (ванілін або ванільний цукор додати в кінці) гаряча, додала до них суміш з дині, апельсинового соку і яєць.
Варила на маленькому вогні, постійно помішуючи, до загусання.
Духовку гарячі до 180 град., запекла основу з вантажем зверху протягом 10-15 хв., вилила на неї крем, зменшила температуру в духовці до 170 град., випікала пиріг ще 30-40 хвилин.
Ось результат моїх праць Крем трохи потріскався зверху, але на смак це ніяк не позначилося. Пиріг перед нарізкою повністю остудити! На фото я різала пиріг ще трохи-трохи теплим. Після холодильника крем ще більше густішає.