Кулінарія

Цікаве та найсмачніше !

  • Інгредієнти:
    Масло вершкове (основа) - 100 г
    Мигдаль (основа) - 50 г
    Борошно пшеничне (основа) - 200 г
    Цукор (основа-50 г + 5 ст.л. в начинку) - 50 г
    Яйце куряче (основа - 1шт, начинка - 2 шт) - 3 шт
    Сік лимонний (основа) - 2 ст. л.
    Сир (начинка ) - 200 г
    Вишня (без кісточок, начинка (можна заморожену)) - 250 г
    Вершки (жирні, начинка ) - 250 г
    Приготування:
    Мигдаль подрібнити в кавомолці.
    В чашу блендера помістити борошно. Масло, нарізане кубиками, цукор і подрібнений мигдаль. Подрібнити в крихту.
    Додати одне яйце і 2 ст.л. лимонного соку. Тісто загорнути в харчову плівку і відправити в холодильник на 30 хвилин.
    Вийняти тісто з холодильника, розкачати і викласти в жароміцну форму, змащену маслом. Наколоти вилкою, зверху покласти пергамент, а на нього насипати бобові.
    Випікайте в розігрітій до 200 градусів духовці протягом 20 хвилин.
    Займемося начинкою.
    Відокремити білки від жовтків. Два яєчних жовтки збити з 3 ст.л. цукру, продовжуючи збивати, додати 200 г сиру, цедру лимона.
    Збити вершки і додати їх в сир. Потім збити два яєчних білка з дрібкою солі до піків, потім з 2 ст.л. цукру до гладкості і блиску.
    Обережно ввести білки в сирну суміш.
    покласти В масу 250 г вишня без кісточки ( у мене свіжа, але можна брати і заморожену ) і 1 ст.л. борошна., перемішати.
    Дістати форму з духовки, прибрати пергамент і викласти начинку на підставу, розрівняти, запікати при 170 градусів близько 35 хвилин.
    Фото і рецепт: Ттшка