Кулінарія

Цікаве та найсмачніше !

  • Цей пиріг дуже простий у приготуванні, а виходить завжди "на ура". Тісто ніжне сирне і соковита начинка з сиру та зелені нікого не залишать байдужим!
    Інгредієнти:
    * бринза (в начинку) - 300 г;
    * базилік (пучок в начинку) - 1 шт;
    * яйця (по 1 у начинку, в тісто і на мастило) - 3 шт;
    * сир (в тісто) - 250 г;
    * борошно (в тісто +- 50 грам) - 150 г;
    * сметана (2 в начинку, 0,5 у мастило) - 2,5 ст.л.;
    * часник - 2 зуб.;
    * сода (гасити не треба!) - 0,3 ч.л.;
    * вершкове масло (можна замінювати маргарином) - 150 г;
    * цукор - 1 ч.л.;
    Приготування:
    Перемішуємо борошно, сир і яйця. Масло розтоплюємо на повільному вогні.
    Розчиняємо в маслі соду і цукор, змішуємо з сирною сумішшю. Вийшло тісто прибираємо в холодильник хвилин на 30.
    Духовку розігріваємо. Форму для випічки змащуємо маслом.
    Бринзу натерти на грубій терці, змішати з яйцем, 1,5 столовими ложками сметани і з базиліком.
    Часник витискаємо і втручається у бринзу. Тісто розділити на 2 частини. Одну частину розгортаємо і викладаємо у форму, потім викладаємо начинку.
    Другу частину тіста розгортаємо і накриваємо пиріг, краю як слід подгибаем, щоб начинка не "спливла" в процесі випічки.
    Яйце збиваємо з половинкою ложки сметани, обмазуємо пиріг отриманою сумішшю.
    Ставимо в духовку на півгодини. Пиріг гарний і в гарячому і холодному вигляді.
    Фото і рецепт: nestea