Кулінарія
Цікаве та найсмачніше !
-
Інгредієнти:
Для тіста:
1 яйце
100 г цукрового піску
100 г вершкового масла
Третина склянки молока або вершків
1 ст.л. сметани
350 г борошна
Підлога-пакетики розпушувача
Ванілін
Сіль на кінчику ножа
Для начинки:
1-2 яблука
1 склянку смородини
Для заливки:
1 яйце
0.7 склянки цукрового піску
2-3 ст.л. сметани
1-2 ст. л. борошна або крохмалю
Приготування:
Збиваємо яйце з цукром, додати розтоплене масло, інші інгредієнти, замішуємо тісто. Тісто повинне бути не дуже круте, так пиріг вийде більш ніжним. У теж час тісто не повинно липнути до рук і робочої поверхні.
Відокремити близько двох третин готового тіста і розкачати основу пирога. Основу викласти в змащену маслом форму для пирога, або глибоку сковороду.
Зі стінок форми повинні бути досить високі борти з тіста, щоб начинка не виливалася під час випічки. Розкласти порізані скибочками яблука і підготовлену смородину.
Готуємо заливку: просто збиваємо разом яйце, цукор, сметану. Обов'язково додати борошно або крохмаль! Вилити заливку на ягідну начинку, акуратно і рівномірно розподіляючи його по поверхности.Остаток тесту використовуємо для оформлення пирога.
Вирізаємо смужки з тіста, викладаємо ґрати, прикрашаємо квіточками, сердечками, словом, щосили використовуємо свою фанатазию. Зверху пиріг потрібно змастити збитим яйцем.
Підготовлений пиріг випікати в нагрітій до 175С духовці близько 25 хвилин.
Примітка:
Ягоди можна використовувати будь-які, як свіжі, так і заморожені, яблуко додається за бажанням
Фото і рецепт: DinaDina