Кулінарія
Цікаве та найсмачніше !
-
Будемо піч дріжджові пиріжки з картоплею та білими грибами. Для начинки гриби дрібно нарізаємо і обсмажуємо на вершковому маслі з додаванням цибулі. А вже після змішуємо грибну масу з картопляним пюре.
Інгредієнти:
борошно - 600г; сухі дріжджі - 1.5 ч.л.; цукор - 1 ст.л.; сіль - 1 ч.л.; вершкове масло - 25г; яйце (жовтки) - 2 шт.; молоко - 250 мл; для начинки: білі гриби (свіжі) - 500г; вершкове масло; ріпчаста цибуля - 1 шт.; сіль - за смаком; картопля - 6 шт
Приготувати тісто. В контейнер для хлібопічки налити тепле молоко, додати розтоплене вершкове масло, яйця, цукор і сіль. Засипати просіяне борошно, змішану з дріжджами. Вибрати програму 'дріжджове тісто'.
Для начинки ріпчасту цибулю дрібно нарізати. Картоплю очистити. Закип'ятити воду, додати сіль і покласти картоплини. Вогонь трохи зменшити і варити до готовності.
Гриби промити, обсушити і нарізати скибочками. У сковороді розігріти вершкове масло і швидко обсмажити на ньому лук. Додати білі гриби і смажити до готовності. Приправити за смаком сіллю.
Злити з вареної картоплі воду, додати вершкове масло і приготувати пюре. Змішати картопляне пюре зі смаженими грибами.
Розділити тісто на невеликі шматочки розміром з яйце. Розкачати з них круглі коржики і дати їм піднятися. Розкласти начинку (на кожну коржик по 1-1 .5 .л. начинки).
Зібрати краю коржики в центрі, щоб вийшло щось вузлика, притиснути їх. Розкласти пиріжки на припудренном борошном листі, дати пиріжкам ще раз підійти.
Випікати близько 20 хвилин в заздалегідь розігрітій до 180С духовці. За кілька хвилин до закінчення випічки змастити пиріжки збитим яйцем.