Кулінарія
Цікаве та найсмачніше !
-
Сконы - це смачні м'які булочки з шматочками полуниці. Смачно і гарячі і холодні. Варіантів багато, але сконы з полуницею виграшно відрізняються яскравим ягідним смаком і ароматом. Відразу розумієш - літо прийшло.
Інгредієнти:
полуниця - близько 200г;
борошно 450г;
розпушувач (пекарський порошок) - 1 ст.л.;
цукор - 150г;
вершкове масло - 120г;
сіль - 1/2 ч.л.;
апельсин - 1 шт.;
йогурт - 125 мл;
для прикраси: цукор (великі кристали) - 2 ст.л.
Змішати борошно, розпушувач, цукор, сіль, нарізане кубиками охолоджене масло і порубати в крихту з допомогою ножа або в чаші комбайна.
З зняти цедру апельсина (натерти на дрібній терці), вичавити сік (близько 125 мл).
Кожну ягоду розрізати вздовж на 6-8 частин.
Тісто покласти в миску (якщо готували в чаші комбайна), додати апельсинову цедру, полуницю і розмішати вилкою. Влити сік, йогурт і швидко вимісити однорідне м'яке тісто.
Перекласти тісто на припудрену борошном дошку і качалкою або руками сформувати диск товщиною 2 см. Розділити ножем на 8-10 секторів.
Розкласти отримані трикутні сконы на деко, застелене пекарської папером і посипати великим цукром (декоративним). Випікати в прогрітій до 200С духовці 20 хвилин.
Сконы можна їсти і гарячими, і охолодженими.
Автор: Олена Покровська