Кулінарія
Цікаве та найсмачніше !
-
У цьому році Рудий пиріг на новорічному столі був в тему. Оскільки цей рік був оголошений роком Кролика, то для нього, пухнастого і вухастого, спекла морквяний пиріг.
Інгредієнти:
Борошно - 200 г
Морква - 200 г
Олія рослинна - 130 мл
Цукор - 130 г
Ананас (консервований) - 100 г
Горіхи волоські - 50 г
Яйце - 2 шт
Стружка кокосова - 2 ст. л.
Сода - 1 ч. л.
Розпушувач тесту - 1/2 ч. л.
Кориця - 1/2 ч. л.
Сіль - 1/2 ч. л.
Цукрова пудра (для крему) - 200 г
Сир вершковий - 200 г
Масло вершкове - 50 г
Приготування:
Нарізати ананас дрібними шматочками. Подрібніть горіхи. Моркву натерти на дрібній терці. Борошно просіяти з содою, розпушувачем, сіллю і корицею.
Збиваємо яйця три хвилини, поступово додаючи цукор, продовжуємо збивати 5-7 хвилин, вливаємо тонкою цівкою олію, не припиняючи збивати.
Яєчну суміш з'єднуємо з горіхами, ананасом, кокосовою стружкою, додаємо моркву і у три заходи додаємо борошно, швидко замішуємо тісто.
Форму діаметром 21см застилаємо пекарської папером, змащуємо маслом, викладаємо тісто і в духовку на 1 годину. Випікаємо при 160 градусів.
Поки випікається пиріг, робимо крем. Збиваємо розм'якшене масло з вершковим сиром, поступово додаючи цукрову пудру. Пиріг розрізаємо на 2 частини, промащуємо кремом.
Виходить смачний, пишний пиріг.
Фото і рецепт: Людмила Новосьолова