Кулінарія
Цікаве та найсмачніше !
-
Дуже шоколадні кекси, які за рахунок великої шапки зі збитих вершків перетворюються практично в тістечка... Дуже ніжні і смачні!
Інгредієнти:
* Борошно - 250 р
* Яйце - 2 шт
* Цукор - 150 г
* Какао - 50 г
* Молоко - 160 мл
* Масло вершкове - 160 г
* Вершки (жирні) - 500 мл
* Шоколадна крихта (завитки, краплі або будь-яка посипання на ваш смак)
* Розпушувач - 1 ч. л.
Приготування:
Відокремити білки від жовтків. Білки збити з дрібкою солі до пишної піни.
Додати цукор. Збити. Додати жовтки по одному безперервно збиваючи.
Влити розтоплене вершкове масло. Збити.
Влити молоко. Збити. Просіяти через сито борошно з розпушувачем, акуратно перемішати.
Всипати какао. Акуратно перемішати до однорідності.
Викласти тісто у формочки на 3/4. Випікати в попередньо розігрітій духовці до 180 градусів 20-25 хвилин. Готовність перевірити зубочисткою.
Дати кексикам охолонути. Збити вершки. Викласти на кекси з допомогою кондитерського шприца або мішка. Посипати посипкою.
Фото і рецепт: Прохорова Наталія