Кулінарія

Цікаве та найсмачніше !

  • Інгредієнти:
    175 г борошна
    2 ч. л. розпушувача
    щіпка солі
    80 г цукру
    2 ст. л. порошку какао
    2 яйця
    50 г вершкового масла
    175 мл молока
    для соусу:
    малина 800 г
    цукровий пісок 3/4 склянки
    крохмаль 1 ст. л.
    вода 1/4 склянки
    сиру маскарпоне 1 пачка 250 г
    ванільний цукор за смаком
    цукрова пудра 3-4 ст. л. або за смаком
    всипати Борошно в миску, додати розпушувач. Додати сіль. Всипати цукровий пісок. Всипати какао-порошок, перемішати. Яйця збити. Влити молоко. Влити розтоплене вершкове масло. Всипати суху суміш. Розмішати.
    Форму для кексів змастити маслом, викласти тісто на 3/4 висоти форм. Поставити в розігріту до 180 градусів духовку і запікати близько 40 хвилин до готовності. Взяти 500 г малини і протерти через сито. Вилити малинову масу в сотейник.
    Всипати цукровий пісок. Крохмаль розвести у воді і вилити в киплячу масу, розмішати. Відкласти кілька ягід малини для прикраси, інші ягоди покласти в соус, перемішати і тут же його зняти з плити.
    Готові кекси остудити, зрізати верхню частину. За допомогою ножа і ложки витягнути частина м'якушки. В миску викласти маскарпоне і ванільний цукор.
    Додати цукрову пудру і розмішати. У отримані отвори в кексах покласти ягідний соус. Поверх видавати трояндочки маскарпоне. Прикрасити свіжими ягодами малини і подати до столу.
    Приємного апетиту!