Кулінарія
Цікаве та найсмачніше !
-
Інгредієнти:
Масло вершкове (кімнатної температури 250 + 40) - 290 р
Яйця курячі (жовтки відокремити від білків) - 3 шт
Цукор (100 + 50) - 150 г
Розпушувач для тесту - 1 ч. л.
Борошно - 220 г
Какао (хорошої якості) - 30 г
Вершки (жирність не має значення, можна замінити сметаною) - 120 г
Персики (свіжі або консервовані, без шкірки, половинки) - 7 шт
Родзинки без кісточок (у мене світлий і чорний в рівних частках) - 4 ст. л.
Горіхи волоські (посмажити і крупно порізати) - 200 г
Молоко (3,5%) - 4 ст. л.
Приготування:
Якщо ви використовуєте консервованих персиків, відкинути на друшляк і дати добре стекти рідини.
Тісто:
Збити масло (250 г) з цукром (100 г) до білого, не перестаючи збивати, додати по одному жовтки, додати какао і знову збити.
Додати вершки і перемішати лопаткою, потім додати борошно змішану з пекарським порошком і знову все перемішати.
Білки збити в густу піну і з'єднати з тестом у два приймання. Помістити тісто у форму 26 см в діаметрі, дно якої застелити пекарської папером, а боки змазати маслом. Втиснути в тісто 6 половинок персиків по колу і одну половинку в центрі.
Випікати в прогрітій духовці при 180 град.С 20-25 хвилин. Орієнтуйтеся на духовку!
Підготувати горіхи:
На сковороді розпустити масло (40 г), додати молоко і цукор (50 г) і на повільному вогні варити до золотистого кольору.
Швиденько змішати з горіхами і рівномірно викласти зверху на пиріг, посипати родзинками.
Знову помістити пиріг в духовку і запікати ще 20-25 хв. до сухий лучинки. Орієнтуйтеся на духовку, пам'ятаючи про те, що пиріг має бути злегка вологою консистенції.
Готовий пиріг повністю охолодити і звільнити від форми.
Смачно!
Фото і рецепт: natapit