Кулінарія
Цікаве та найсмачніше !
-
Torta al cioccolato con le noci. Аромат шоколаду і тонкий горіховий смак - звучить заманливо, правда? Здавалося б, все просто, але так смачно! А якщо додати чашечку ароматного капучіно, закрити очі, то точно відчуєш себе де-небудь у венеціанському кафе...
Інгредієнти:
Горіхи волоські - 100 г
Борошно пшеничне - 6 л
гіркий Шоколад (50 г у тісто, 50 г для глазурі) - 100 г
Вершки (50 г у тісто, 50 г для глазурі) - 100 мл
Какао-порошок (4 в тісто, 2 для глазурі) - 6 ст. л.
Цукор - 50 г
Коньяк (лікер) - 2 ст. л.
Есенція (шоколадна, ромова - за смаком)
Розпушувач тесту - 0,5 ч. л.
Ванілін - 0,5 ч. л.
Олія рослинна - 50 мл
Яйце куряче - 3 шт
Кава натуральна (еспресо, зварити) - 1-2 ч. л.
Приготування:
Горіхова випічка одна з найпопулярніших в Італії, частіше використовується мигдаль, волоський горіх теж в пошані. Тим більше, осінь - час горіхів і горіхових пирогів! Шоколадний брикет з волоським горіхом - один з видів популярної італійської випічки.
Під час пошуку рецептів для конкурсу, я зустріла цей пиріг на декількох італійських і англомовних сайтах, з невеликими відмінностями. Для пирога нам потрібно збити яйця з цукром в дуже пишну піну. Мені знадобилося на це приблизно 5 хвилин.
Горіхи очищаємо від шкаралупи і подрібнюємо в блендері. Я скористалася тими, що дбайливо почистила і передала з України бабуся.
Вершки Parmalat трохи підігріваємо. І розтоплюємо в них шоколад.
До яєчної маси додаємо коньяк, вершки, ванілін, есенцію, горіхи. Перемішуємо й додаємо борошно з розпушувачем. Тісто повинно вийти досить густим, але таким, щоб трохи капало з ложки.
Форму для випічки ( я скористалася прямокутної) що вистилає пергаментним папером і викладаємо тісто. Випікаємо в розігрітій до 180С духовці приблизно 40-5 хвилин. Готовність перевіряємо зубочисткою (повинна бути сухою). Я ще трохи потримала пиріг у виключеній духовці.
Поки печеться пиріг готуємо глазур. У підігрітих вершках розтоплюємо шоколад, додаємо какао і пару ложок кави. Перемішуємо. Суміш повинна вийти густий. У мене була трохи жидковата, але потім добре застигла на брикеті.
Пирога дати охолонути і рясно змащуємо верх глазур'ю, прикрашаємо волоськими горіхами.
Мені дуже сподобався пиріг! Скориночка зовні, розсипчастий і ніжний всередині, з насиченим смаком шоколаду, тонким горіховим присмаком і приємним ароматом! А шоколадна глазур ще більше доповнює смак.
Взагалі для мене виявилося дивним, як волоський горіх у випічці змінюється.
До чашечки кави - ідеально!
Фото і рецепт: Масяся