Кулінарія
Цікаве та найсмачніше !
-
Ще один швидкий і простий у приготуванні пиріг. Ніжний, ароматний, злегка вологий шоколадний брикет, з мигдальною ноткою і апельсиновим ароматом. Ніжний смак, результат обов'язково порадує! Заходьте на чашку чаю.
Інгредієнти:
великий Апельсин - 1 шт
темний Шоколад (з вмістом какао більше 70 %) - 150 г
Масло вершкове - 150 г
Яйця - 4 шт
мелений Мигдаль - 50 г
Цукор - 150 г
Приготування:
Отже,приступимо. Для початку потрібно зварити апельсин. Так,так Ви не помилилися, саме зварити.
Варимо апельсин у великій кількості води близько 1,5 години на невеликому вогні.
Після закінчення часу апельсин прохолодні, ріжемо і якщо потрібно видалимо кісточки. Потім м'якоть разом з шкіркою подрібнюємо за допомогою блендера в пюре.
Шоколад разом з маслом розтопимо на водяній бані та прохолодні.
Білки відокремлюємо від жовтків. Далі збиваємо жовтки з сахором 120 грам до світлої пишної маси.
До жовтків додаємо апельсинове пюре і мелений мигдаль, перемішуємо і виливаємо шоколад. Ще раз добре перемішуємо. Яєчні білки збиваємо в міцну піну,додамо цукор і збиваємо до освіти щільної маси.
Шоколадну масу змішуємо з білками і виливаємо в рознімну форму 21-22 см застелений папером.
Випікаємо наш пиріг 30 - 40 хвилин при температурі 190-200 градусів.
готовий Пиріг. Найкраще подавати його холодним.
Прекрасним доповненням будуть ванільне морозиво чи збиті вершки!
Приємного чаювання!
Фото і рецепт: olia999