Кулінарія

Цікаве та найсмачніше !

  • Шведський торт мигдальний відомий також як торт Оскара II, названий так на честь улюбленого народом короля, який любив цей торт. Основна перевага торта в тому, що його можна приготувати заздалегідь і заморозити.
    Інгредієнти:
    для мигдальною основи: мигдаль - 150г; цукор - 200 мл; яйце (білок) - 5 шт.; для масляного крему: яйце (жовтки) - 5 шт.; вершки (або молоко) - 100 мл; цукор - 100 мл; вершкове масло - 175г; для прикраси: мигдаль (стружка або крихта) - 50г.
    Для мигдальною основи подрібнити мигдаль смажений.
    Відокремити жовтки від білків. Збити яєчні білки до стійкої піни, акуратно додати цукор, перемішати і продовжувати збивати до блиску (близько 3 хвилин).
    Додати мигдаль, обережно перемішати.
    Рівномірно розподілити половину тіста всередині кола, намальованого на пекарської папері (діаметр 24 см) або в рознімній формі, застеленому пекарської папером.
    Випікати по одному, трохи нижче середньої частини духовки при температурі 175 З близько 20-22 хвилин. Відразу ж після випічки перевернути корж і відокремити від паперу. Дати коржів охолонути на решітці.
    Для приготування крему змішати яєчний жовток, вершки і цукор в каструлі. Доведіть до кипіння, постійно помішуючи. Збивайте енергійно і нехай він вариться, але не кипить, до загусання. Ще краще, якщо ви будете варити крем на водяній бані.
    Коли крем загусне, дайте йому охолонути трохи, прикривши ємність з кремом плівкою. Потім додати потроху холодне масло, і збивати до отримання однорідної маси. Поставити крем в холодильник і дати затвердіти.
    Намазати половину масляного крему на корж, накрити другим коржем і намазати його кремом. Прикрасити мигдальною стружкою або меленим мигдалем. Прибрати торт в холодильник мінімум на 8 годин.br/>Автор: Олена Покровська