Кулінарія
Цікаве та найсмачніше !
-
Захотілося приготувати смажені пиріжки, але з тестом возитися було лінь. Від цієї ліні і народився такий простий і симпатичний рецепт.Лепешка м'яка і ароматна, тісто пористу. Щавель не змішується з тістом, а лежить у середині окремим шаром начинки.
приготування цього рецепту Є 2 важливих моменти.
1. Сковорода повинна бути з гарним антипригарним покриттям.
2. Щавель для начинки не повинен бути мокрим, інакше при смаженні почне витікати і підгорати сироп.
СКЛАД:
2 ст ложки рослинної олії для смаження
ТІСТО:
1 яйце, 1~2 ст ложки цукру, 50г сметани, 2 ст. ложки борошна (50г), 0,5 год ложки розпушувача, щіпка соди, щіпка солі
НАЧИНКА:
150~200г щавлю, 3 ч ложки цукру, 1 ст. ложка крохмалю
Начинка
Щавель вимити, викласти на рушник і дати йому обсохнути.
Відрізати жорсткі стебла.
Довільно нарізати.
Поставити на 1 хвилину в мікрохвильову піч, щоб щавель втратив свій обсяг.
Трохи остудити і підмішати до щавелю цукор і крохмаль.
Тісто
яйце Збити з цукром, сіллю і сметаною.
Додати соду, сіль, розпушувач і борошно.
Повинно вийти не дуже рідке тісто, що ллється.
У сковороді на невеликому вогні розігріти олію.
Вилити трохи менше половини тіста і розподілити по дну сковороди.
На тісто рівним шаром викласти начинку.
За допомогою ложки полити начинку тістом так, щоб весь щавель був покритий тестом.
Закрити сковороду кришкою.
Через 1,5~2 хвилини, коли низ коржі підрум'яниться, а верхнє тісто схопиться і перестане бути рідким, обережно перевернути коржик.
Смажити на другій стороні під кришкою ще 1 хвилину.