Кулінарія
Цікаве та найсмачніше !
-
Інгредієнти:
* молоко - 300 мл;
* м'який сир - 400 гр;
* цукор - 2 ст.л.;
* сіль - 1/3 ч.л.;
* борошно - 12 ст.л. з гірочкою;
* яйця - 4 шт;
* вершкове масло - 3 ст.л.;
* ванільний екстракт - 1 ч.л.;
* апельсин (цедра).
Сир повинен бути саме м'яким - як для дітей. Я купувала "Домик в деревне" 5,5% дві баночки. Ванільний екстракт можна замінити ванільним цукром та ваніліном (але це вже хімія, краще цукор).
Кладемо в блендер сир, наливаємо молоко, всипаємо борошно, сіль і цукор. Потім вбиваємо яйця. Закриваємо кришкою і збиваємо до однорідного стану.
Потім додаємо розтоплене вершкове масло, перемішуємо (вже можна обійтися ложкою).
Додаємо ванільний екстракт, перемішуємо. Апельсин обдаємо окропом (так вона віддасть більше свого аромату) і трьох цедру в тісто. Слідкуйте, щоб біла частина шкірки не потрапляла - гірчитиме.
Смажимо млинці на розігрітій сковороді. При необхідності можна змащувати сковорідку пензликом з рослинним маслом. Я змащую тільки перший раз. При появі золотистої каемочки, можна перевертати.
І смажимо на другій стороні до готовності.
Готові млинчики складаємо стопкою. Тримаємо під кришкою, щоб не охолонули.
Подаємо з кленовим сиропом. Аромат ванілі і апельсина... Мммм!
Приємного апетиту!
Фото і рецепт: Ольга Злобіна