Кулінарія

Цікаве та найсмачніше !

  • Інгредієнти:
    * молоко - 300 мл;
    * м'який сир - 400 гр;
    * цукор - 2 ст.л.;
    * сіль - 1/3 ч.л.;
    * борошно - 12 ст.л. з гірочкою;
    * яйця - 4 шт;
    * вершкове масло - 3 ст.л.;
    * ванільний екстракт - 1 ч.л.;
    * апельсин (цедра).
    Сир повинен бути саме м'яким - як для дітей. Я купувала "Домик в деревне" 5,5% дві баночки. Ванільний екстракт можна замінити ванільним цукром та ваніліном (але це вже хімія, краще цукор).
    Кладемо в блендер сир, наливаємо молоко, всипаємо борошно, сіль і цукор. Потім вбиваємо яйця. Закриваємо кришкою і збиваємо до однорідного стану.
    Потім додаємо розтоплене вершкове масло, перемішуємо (вже можна обійтися ложкою).
    Додаємо ванільний екстракт, перемішуємо. Апельсин обдаємо окропом (так вона віддасть більше свого аромату) і трьох цедру в тісто. Слідкуйте, щоб біла частина шкірки не потрапляла - гірчитиме.
    Смажимо млинці на розігрітій сковороді. При необхідності можна змащувати сковорідку пензликом з рослинним маслом. Я змащую тільки перший раз. При появі золотистої каемочки, можна перевертати.
    І смажимо на другій стороні до готовності.
    Готові млинчики складаємо стопкою. Тримаємо під кришкою, щоб не охолонули.
    Подаємо з кленовим сиропом. Аромат ванілі і апельсина... Мммм!
    Приємного апетиту!
    Фото і рецепт: Ольга Злобіна