Кулінарія
Цікаве та найсмачніше !
-
Інгредієнти:
* сир (у мене 9%) - 500 гр;
* яйця - 2 шт;
* цукор - 5 ст.л.;
* манна крупа - 2 ст.л.;
* сметана - 4 ст.л. з гіркою;
* ванільний екстракт - 1 ч.л. (можна замінити ваніліном - 1/2 пакетика);
* яблука (краще всього антонівка) - 2-3 шт;
* вершкове масло - 20 гр.
Розбиваємо в миску яйця, всипаємо 3 ст.л. цукру.
Збиваємо міксером до піни (так запіканка буде пишніше).
Додати манну крупу і ванільний екстракт, знову збиваємо.
Акуратно вводимо 2 ст.л. сметани і сир, перемішуємо (можна знову міксером на невеликій швидкості).
Яблука очистити від серцевини і нарізаємо кубиками.
Форму для запікання змащуємо маслом і викладаємо в неї яблука, посипаємо рештою двома столовими ложками цукру.
Зверху викладаємо сирну масу, розрівнюємо і зверху викладаємо 2 ст.л. сметани, ще раз розрівнюємо.
Відправляємо в розігрітій до 180 градусів духовку на 25-30 хвилин до готовності (коли краю зазолотились - готово).
Її дуже смачно їсти і гарячою і холодною.
Ось така краса виходить - пишна і ніжна.
Подаємо зі сметаною або з коханою варенням.
Приємного апетиту!
Фото і рецепт: Ольга Злобіна