Кулінарія

Цікаве та найсмачніше !

  • Інгредієнти:
    * сир (у мене 9%) - 500 гр;
    * яйця - 2 шт;
    * цукор - 5 ст.л.;
    * манна крупа - 2 ст.л.;
    * сметана - 4 ст.л. з гіркою;
    * ванільний екстракт - 1 ч.л. (можна замінити ваніліном - 1/2 пакетика);
    * яблука (краще всього антонівка) - 2-3 шт;
    * вершкове масло - 20 гр.
    Розбиваємо в миску яйця, всипаємо 3 ст.л. цукру.
    Збиваємо міксером до піни (так запіканка буде пишніше).
    Додати манну крупу і ванільний екстракт, знову збиваємо.
    Акуратно вводимо 2 ст.л. сметани і сир, перемішуємо (можна знову міксером на невеликій швидкості).
    Яблука очистити від серцевини і нарізаємо кубиками.
    Форму для запікання змащуємо маслом і викладаємо в неї яблука, посипаємо рештою двома столовими ложками цукру.
    Зверху викладаємо сирну масу, розрівнюємо і зверху викладаємо 2 ст.л. сметани, ще раз розрівнюємо.
    Відправляємо в розігрітій до 180 градусів духовку на 25-30 хвилин до готовності (коли краю зазолотились - готово).
    Її дуже смачно їсти і гарячою і холодною.
    Ось така краса виходить - пишна і ніжна.
    Подаємо зі сметаною або з коханою варенням.
    Приємного апетиту!
    Фото і рецепт: Ольга Злобіна