Кулінарія

Цікаве та найсмачніше !

  • Цей пиріг зроблений з кексового тесту. Він дуже смачний, соковитий, пишний і ароматний. Особливо смачні свіжоспечені хрусткі скоринки пирога, просочені вершковим маслом. Масло надає тесту розсипчастість. А ось сир після остигання зовсім не відчувається.
    СКЛАД:
    2 склянки борошна (320г), 150 г вершкового масла, 0,5 склянки цукру, 400 г сиру, 2 ч. ложки розпушувача, 1 ст. ложка лимонної цедри, 1/3 ч ложки солі, 100~150г родзинок
    У великій мисці розтопити 100 г вершкового масла. Всипати борошно, розпушувач, цукор, сіль. Розмішати за допомогою міксера до освіти жирних котів.
    Додати родзинки і натерту лимонну цедру. Перемішати ложкой.Положить сир і розмішати спочатку ложкою, а потім домісити руками.Должно вийти м'яке трохи липке тісто.
    Якщо сир занадто сухий і тісто не буде збиратися у кому, то додати трохи молока або сметани. Якщо сир вологий, то додати борошно.
    На дно форми d=22~24см покласти гурток паперу для выпечки.В маленькій мисці розтопити залишилися 50г вершкового масла.От тесту отщипывать шматочки і скачувати їх в кулі.
    Кожен шар вмочити з усіх сторін в масло і щільно викласти в форму.Оставшееся масло вилити зверху на пиріг.
    Духовку розігріти до t=200~220C. Поставити в неї форму з пирогом приблизно на 15 хвилин.
    Коли верх пирога почне зарумяниваться, накрити форму зверху листом фольги і допікати пиріг до готовності - ще 20~30 хвилин.
    Вийняти пиріг з духовки і залишити на 10~15 хвилин.
    Після цього вийняти пиріг з форми методом перекидання.