Кулінарія
Цікаве та найсмачніше !
-
Інгредієнти:
Кмин - 1 ч. л.
Сир твердий - 300 г
Яблуко (солодке) - 4 шт
Тісто листкове (або дріжджове) - 1000 г
Приготування:
Це універсальний рецепт - пиріг чудово виходить з будь-яким тестом за вашим вибором - дріжджовим або листковим. Я покажу, як приготувати його з листковим.
В змащену форму кладемо половину наявного у вас тесту. Накалываем його вилкою.
Сир натерти крупно і кладемо на тісто приблизно половину його. Зверху розподіляємо тонкі скибочки очищених яблук.
Звертаю увагу на те, що готувала виключно з солодкими. Думаю, кислинка тут ні до чого.
Присипаємо начинку кмином і викладаємо сир, що залишився.
Можна просто накрити пиріг другою половиною тесту, а можна накрити начинку смужками.
приблизно Через 20 хвилин перебування в гарячій духовці (готуємо до рум'яної скоринки) пиріг збере на кухні всіх домашніх своїм ароматом!
Ось так все просто, а виходить незабутньо смачно - поєднання пропеченных яблук з розплавленим сиром і кмин!
Фото і рецепт: Ялорис