Кулінарія

Цікаве та найсмачніше !

  • Інгредієнти:
    Кмин - 1 ч. л.
    Сир твердий - 300 г
    Яблуко (солодке) - 4 шт
    Тісто листкове (або дріжджове) - 1000 г
    Приготування:
    Це універсальний рецепт - пиріг чудово виходить з будь-яким тестом за вашим вибором - дріжджовим або листковим. Я покажу, як приготувати його з листковим.
    В змащену форму кладемо половину наявного у вас тесту. Накалываем його вилкою.
    Сир натерти крупно і кладемо на тісто приблизно половину його. Зверху розподіляємо тонкі скибочки очищених яблук.
    Звертаю увагу на те, що готувала виключно з солодкими. Думаю, кислинка тут ні до чого.
    Присипаємо начинку кмином і викладаємо сир, що залишився.
    Можна просто накрити пиріг другою половиною тесту, а можна накрити начинку смужками.
    приблизно Через 20 хвилин перебування в гарячій духовці (готуємо до рум'яної скоринки) пиріг збере на кухні всіх домашніх своїм ароматом!
    Ось так все просто, а виходить незабутньо смачно - поєднання пропеченных яблук з розплавленим сиром і кмин!
    Фото і рецепт: Ялорис