Кулінарія

Цікаве та найсмачніше !

  • Гарячі сконы до чаю - відмінний початок тижня. Цей варіант булочок з додаванням апельсинової цедри, гіркого шоколаду і кураги. Спеціально щоб посилити апельсиновий аромат, я пекла сконы з гірким шоколадом, в якому були шматочки апельсинової м'якоті і цедри.
    Інгредієнти:
    борошно - 300г;
    розпушувач (пекарський порошок) - 2 ч.л.;
    сіль - 1/4 ч.л.;
    цукор - 90г;
    вершкове масло (охолоджене, нарізати кубиками) - 60г;
    вершки (10% жирність) - 125 мл;
    яйце - 1 шт.;
    гіркий шоколад (апельсиновий шоколад) - 50г;
    апельсин (цедра) - 1 шт.;
    курага - 100г;
    для змащування сконов: яйце (жовток) - 1 шт.
    Для тесту в миску просіяти борошно, додати сіль, розпушувач, апельсинову цедру і цукор.
    Суміш пересипати в чашу процесора, покласти нарізане шматочками охолоджене масло і перемішувати до утворення великих крихт.
    Курагу нарізати маленькими шматочками.
    Збити віничком яйце, влити вершки і добре перемішати. Перелити яично-вершкову суміш у миску з борошном і виделкою перемішати до утворення м'якого тіста (не вимішуйте довго!).
    Тісто перекласти на припудрену борошном дошку, розкачати в пласт і зверху розподілити шматочки кураги та чорного шоколаду. Я брала чорний шоколад з додаванням шматочків апельсина.
    Вимісити тісто, щоб шоколад і курага рівномірно розподілилися по всьому тесту. Скачати тісто в кулю, покласти в миску, накрити плівкою і поставити в холодильник на 30 хвилин.
    Розкачати тісто товщиною 1,5 см і формою (або склянкою) вирізати кружальця діаметром 5-6 см.
    Розкласти сконы на деку, попередньо застеливши пекарської папером. Змастити жовтком. Випікала при 190С 20-30 хвилин. Сконы готові.
    Автор: Олена Покровська