Сметанні кекси з ягодами - це чудове ласощі. Тут як завжди можна фантазувати на тему добавок. З ягід пригадується смородина, чорниця, журавлина, вишня. Я пекла кекси з журавлиною, вони виходять з відчутною дуже освіжаючою кислинкою. Думаю, що з солодкими ягодами буде ще прекрасніше, тому почнемо.
Інгредієнти:
2 яйця
80 гр цукру
100 гр 20% сметани
130 гр. муки
100 гр ягід
240 гр. муки
1/4 ч. л. соди
щіпка ваніліну
Спосіб приготування
Збийте яйця з цукром в густу пухку масу, додайте ванілін.
Додайте сметану, розмішайте міксером.
Просійте борошно з содою, розмішайте до однорідності.
тісто висипте чисті і сухі ягоди, перемішайте.
Формочки змастіть маслом, присипте борошном і викладіть в них тісто (займаючи приблизно 2/3 обсягу форм).
Випікайте в розігрітій до 180-200 градусів духовці 15-20 хвилин.
Готові кекси посипте цукровою пудрою.
Примітки
1. Сметанні кекси хороші вже хоча б тим, що в них немає вершкового масла, а отже вони менш калорійні.
2. Щоб ягоди не осідали на дно, можна обваляти їх в борошні.
3. Можна використовувати заморожені ягоди, давши їм хвилин 20 полежати при кімнатній температурі.
4. Якщо кекси НЕ вийшли пишними всередині, зверніть увагу на наступні речі: потрібно дуже добре збити яйця, брати сметану густіше (від 20%), можна випікати довше при більш низькій температурі.
Фото: Людмила Каранова