Кулінарія
Цікаве та найсмачніше !
-
Інгредієнти:
яйця - 4 шт.
цукровий пісок - 1 склянка
ванільна есенція - 1-2 краплі
мак - 1-2 ч. л.
рослинна олія - 2 ст. л.
сметана - 1 пачка (200 г)
борошно - 2-2,5 склянки
сода, погашена оцтом - 1/2 ч. л.
журавлина морожена - 3/4 склянки
цукрова пудра для посипання готового виробу
розбити Яйця в миску. Всипати цукровий пісок. Влити ванільний екстракт. Всі збити з допомогою міксера. Влити олію. Додати сметану. Покласти соду. Всипати борошно. Додати мак, перемішати.
Журавлину пересипати невеликою кількістю борошна. Додати журавлину в тісто, перемішати. Форму для кексу змастити маслом. Влити тісто, заповнивши форму на 3/4 висоти.
Поставити форму з кексом в духовку, розігріту до 200 градусів. Запікати до готовності близько 60-80 хвилин.
Готовий кекс вийняти з духовки, охолодити, вийняти з форми, посипати цукровою пудрою.
Нарізати кекс на порційні шматки і подати до столу.
Приємного апетиту!