Кулінарія

Цікаве та найсмачніше !

  • Інгредієнти:
    яйця - 4 шт.
    цукровий пісок - 1 склянка
    ванільна есенція - 1-2 краплі
    мак - 1-2 ч. л.
    рослинна олія - 2 ст. л.
    сметана - 1 пачка (200 г)
    борошно - 2-2,5 склянки
    сода, погашена оцтом - 1/2 ч. л.
    журавлина морожена - 3/4 склянки
    цукрова пудра для посипання готового виробу
    розбити Яйця в миску. Всипати цукровий пісок. Влити ванільний екстракт. Всі збити з допомогою міксера. Влити олію. Додати сметану. Покласти соду. Всипати борошно. Додати мак, перемішати.
    Журавлину пересипати невеликою кількістю борошна. Додати журавлину в тісто, перемішати. Форму для кексу змастити маслом. Влити тісто, заповнивши форму на 3/4 висоти.
    Поставити форму з кексом в духовку, розігріту до 200 градусів. Запікати до готовності близько 60-80 хвилин.
    Готовий кекс вийняти з духовки, охолодити, вийняти з форми, посипати цукровою пудрою.
    Нарізати кекс на порційні шматки і подати до столу.
    Приємного апетиту!