Кулінарія
Цікаве та найсмачніше !
-
Ви не повірите, але цей смачний пиріг не містить борошна і масла! Практично дієтичний варіант, правда, кількість цукру в цьому випадку я б зменшила. Я готувала його вже двічі, оскільки він легкий, повітряний, вологий і ароматний! До того ж готується швидко і без особливих зусиль. Спробуйте! Рецепт з книги. Бонтемпі "Італійська кухня", трохи адаптований мною.
Інгредієнти:
Морква - 150 г
Мигдаль - 125 г
коричневий Цукор - 100 г
Яйце куряче - 4 шт
Сік апельсиновий (свіжовичавлений) - 125 мл
Ванілін - 0,5 г
Сіль - 1/3 ч. л.
Мед - 1 ст. л.
Цукрова пудра (для прикраси) - 1-2 ч. л.
Приготування:
Моркву і мигдаль очистити від шкірки, пропустити по черзі через м'ясорубку.
Жовтки відокремити від білків. Білки прибрати в холодильник. Жовтки збити з цукром, додати до моркви з горіхами, перемішати.
Влити апельсиновий сік і мед, додати ванілін. Перемішати.
Охолоджені білки збити з дрібкою солі, потім делікатно ввести в основну масу.
Форму для випічки (18-24 см) змастити маслом, застелити дно папером для випічки. Підготовлену масу викласти у форму. Випікати 30-35 хвилин в розігрітій до 170*С духовці.
Пиріг остудити, обережно вийняти з форми, присипати цукровою пудрою.
Фото і рецепт: СкарлеттО