Кулінарія

Цікаве та найсмачніше !

  • Інгредієнти:
    для опари:
    * 150 г муки хлібної
    * 240 мл підігрітого молока
    * 25 г сухих дріжджів або 75 г свіжих
    для тіста:
    * 120 г цукрового піску
    * 100 г вершкового масла або маргарину
    * 2 яйця
    * 1 жовток
    * 2 склянки борошна
    * цедра одного лимона
    * 100 г родзинок
    * 50-100 г цукатів
    * 1 білок
    * 1 ч. л. води
    У склянку налити невелику кількість теплої води, покласти 2 ч. л. цукру, розкришити дріжджі і дати їм підійти, перемішати. Борошно просіяти. В миску вилити тепле молоко і дріжджі. Всипати борошно. Масу перемішати. Закрити харчовою плівкою, залишити на 30 хвилин.
    Всипаємо в опару цукровий пісок. Додаємо розтоплене вершкове масло. Розбити яйця і жовток. Покласти терту цедру лимона. Порціями всипаємо борошно, замішуємо тісто.
    Як тільки тісто перестане прилипати до рук - воно готове. Потім додати родзинки і цукати. Тісто покласти в каструлю, накрити рушником і залишити на 1,5 години. Місіть тісто 2 рази. Викласти тісто в підготовлені форми і накрити серветкою.
    Залиште підніматися. Змастити паски сумішшю води і білка. Поставити паски в розігріту до 200 градусів духовку. Якщо поверхня почне підгорати, закрити її папером для випічки.
    Випікати близько години або трохи більше. Готовність паски перевірити за допомогою шпажки. Готовий паска охолодити, посипати цукровою пудрою або залити глазур'ю. Прикрасити.