Кулінарія
Цікаве та найсмачніше !
-
Інгредієнти:
Для коржа:
3 яйця
90 г цукру
40 г кукурудзяного крохмалю
40 г борошна
10 г какао порошку
10 г вершкового масла ( розтопленого і охолодженого)
Для просочення:
Вода 50 г
Цукор 50 г
Алкоголь 2 ст. ложки
Для горіхового і шоколадного мусу:
4 жовтки
120 г цукру
80 г води
1,5 ст. л. желатину
85 г волоських горіхів
450 мл жирних вершків
85 г гіркого шоколаду
Приготування:
Випічка
1. Розігрійте Духовку до 190 гр. Форму 20см вистеліть папером для випічки
2. Яйця збийте з цукром в термостійкому посуді.
3. Поставте її на водяну баню і продовжуйте збивати, поки цукор не розчиниться і маса не стане гарячою.
4. Зніміть з вогню і продовжуйте збивати на високій швидкості, поки маса не збільшиться в обсязі приблизно втричі і стане тягнутися за лопатями міксера широкою стрічкою.
5. В окремий посуд просійте борошно, какао і крохмаль.
6. У три приймання додайте суху суміш до яєчної, ретельно перемішуючи після додавання кожного.
7. Останнім додайте масло і перемешайте.Выпекать 10-15 хвилин
Приготування мусу
1. Желатин замочіть в парі ст. ложок вершків
2. Волоські горіхи подрібнити до стану пасти.
3. Цукор з водою нагрівайте до повного розчинення цукру, доведіть до кипіння і залиште нагріватися до температури 120 гр. Якщо немає градусника, то десь 5 хвилин.
4. Тим часом збийте жовтки до світлого кольору і кремоподібного стану.
5. Не перестаючи збивати жовтки, на великій швидкості влийте в них гарячий сироп тонкою цівкою.
6. Продовжуйте збивати, поки маса не охолоне. (5-7 хвилин)
7. Половину отриманого крему з'єднайте з горіховою пастою.
8. Половину вершків збийте до м'яких піків.
9. Розпустіть половину желатину
10 Змішайте желатин з парою ложок збитих вершків, а потім введіть у вершки, що залишилися.
11. З'єднайте вершки і горіхову масу.
12. Просочіть корж і викладіть на нього мус. Поставте у холодильник до застигання.
13 Для мусу з гіркого шоколаду збийте вершки, що залишилися, як і в першому випадку з ’ єднайте їх з рештою желатином.
14. Шоколад розтопіть
15 В розплавлений шоколад додати 1/3 частину збитих вершків і добре перемішайте.
16. З'єднайте шоколадну масу з яєчним кремом.
17. Введіть залишилися збиті вершки
18. Викладіть шоколадний мус на застиглий горіховий і поставте у холодильник на кілька годин.br/>Примітка:
Рецептик не мій. Знайшла в просторах інтернету. Я робила на дві порції. Тоді виходять гарні , високі шари. Корж розрізав навпіл і з двох сторін покривала мус. Просякло кавовим сиропом. Вийшло дуже смачно.
Фото і рецепт: jollyjulie