Кулінарія

Цікаве та найсмачніше !

  • Інгредієнти:
    Для коржа:
    3 яйця
    90 г цукру
    40 г кукурудзяного крохмалю
    40 г борошна
    10 г какао порошку
    10 г вершкового масла ( розтопленого і охолодженого)
    Для просочення:
    Вода 50 г
    Цукор 50 г
    Алкоголь 2 ст. ложки
    Для горіхового і шоколадного мусу:
    4 жовтки
    120 г цукру
    80 г води
    1,5 ст. л. желатину
    85 г волоських горіхів
    450 мл жирних вершків
    85 г гіркого шоколаду
    Приготування:
    Випічка
    1. Розігрійте Духовку до 190 гр. Форму 20см вистеліть папером для випічки
    2. Яйця збийте з цукром в термостійкому посуді.
    3. Поставте її на водяну баню і продовжуйте збивати, поки цукор не розчиниться і маса не стане гарячою.
    4. Зніміть з вогню і продовжуйте збивати на високій швидкості, поки маса не збільшиться в обсязі приблизно втричі і стане тягнутися за лопатями міксера широкою стрічкою.
    5. В окремий посуд просійте борошно, какао і крохмаль.
    6. У три приймання додайте суху суміш до яєчної, ретельно перемішуючи після додавання кожного.
    7. Останнім додайте масло і перемешайте.Выпекать 10-15 хвилин
    Приготування мусу
    1. Желатин замочіть в парі ст. ложок вершків
    2. Волоські горіхи подрібнити до стану пасти.
    3. Цукор з водою нагрівайте до повного розчинення цукру, доведіть до кипіння і залиште нагріватися до температури 120 гр. Якщо немає градусника, то десь 5 хвилин.
    4. Тим часом збийте жовтки до світлого кольору і кремоподібного стану.
    5. Не перестаючи збивати жовтки, на великій швидкості влийте в них гарячий сироп тонкою цівкою.
    6. Продовжуйте збивати, поки маса не охолоне. (5-7 хвилин)
    7. Половину отриманого крему з'єднайте з горіховою пастою.
    8. Половину вершків збийте до м'яких піків.
    9. Розпустіть половину желатину
    10 Змішайте желатин з парою ложок збитих вершків, а потім введіть у вершки, що залишилися.
    11. З'єднайте вершки і горіхову масу.
    12. Просочіть корж і викладіть на нього мус. Поставте у холодильник до застигання.
    13 Для мусу з гіркого шоколаду збийте вершки, що залишилися, як і в першому випадку з ’ єднайте їх з рештою желатином.
    14. Шоколад розтопіть
    15 В розплавлений шоколад додати 1/3 частину збитих вершків і добре перемішайте.
    16. З'єднайте шоколадну масу з яєчним кремом.
    17. Введіть залишилися збиті вершки
    18. Викладіть шоколадний мус на застиглий горіховий і поставте у холодильник на кілька годин.br/>Примітка:
    Рецептик не мій. Знайшла в просторах інтернету. Я робила на дві порції. Тоді виходять гарні , високі шари. Корж розрізав навпіл і з двох сторін покривала мус. Просякло кавовим сиропом. Вийшло дуже смачно.
    Фото і рецепт: jollyjulie