Кулінарія
Цікаве та найсмачніше !
-
Цей торт з волоських горіхів ще називають горіховим медовиком, тому що коржі виходять м'які, як медові. Коли будете додавати подрібнені горіхи в збиті з цукром білки, перемішуйте ретельно, але акуратно, щоб горіхова крихта рівномірно розподілилася. За основу для крему я взяла рецепт англійської крему на жовтках. Так, калорійно, але по-справжньому смачно.
Інгредієнти для коржів:
волоські горіхи - 200г;
яйце (білки) - 5 шт.;
цукор - 200г;
для крему:
яйце (жовтки) - 5 шт.;
молоко - 100 мл;
цукор - 100 мл;
вершкове масло - 175г;
для прикраси:
мелені волоські горіхи
Злегка обсмажити горіхи на сухий (без масла) сковороді. При бажанні горіхи можна очистити від коричневої шкіри. Коли горіхи охолонуть, подрібнити в блендері до дуже дрібної крихти.
Для коржів збити яєчні білки до м'якої повітряної піни. Продовжуючи збивати білки, додати цукор - спочатку близько третини, потім весь залишився. Збивати до появи стійких піків.
Додати горіхи і обережно, знизу вгору перемішати.
На пекарської папері намалювати кола діаметром 18 см. На стандартний лист уміщається 2 таких кола. Перекласти тісто для коржів в корнетик і видавлювати від центру по спіралі, щоб вийшли кола товщиною близько 3 мм.
Якщо між спіралями залишилися порожні проміжки, заповніть додатково.
Випікати в прогрітій до 150С духовці близько 30 хвилин. Коржі будуть кольору топленого молока і досить гнучкі. Готові коржі перекласти на решітку і дати застигнути. Вийде 7-8 коржів.
Для крему змішати яєчні жовтки розтерти з цукром. Молоко довести до кипіння і вилити тонкою цівкою в жовтки з цукром, не забуваючи постійно помішувати. Миску з кремом поставити на водяну баню і варити до загустіння, постійно помішуючи.
Готовність крему перевірити, провівши пальцем по лопатці з кремом - повинен залишатися чіткий слід.
Коли крем загусне, дайте йому охолонути трохи, прикривши ємність з кремом плівкою, і додати потроху холодне масло. Збити до отримання однорідної маси і залишити в холодильнику, поки не затвердіє.
Коржі змастити кремом і скласти чарочкою. Для прикраси подрібнити волоські горіхи. Боки і верх торта змастити кремом і посипати горіховою крихтою. Прибрати в холодильник на ніч.
Автор: Олена Покровська