Кулінарія

Цікаве та найсмачніше !

  • Чому пиріг Цвєтаєвський, я не знаю. Основа пирога - розсипчасте пісочне тісто, а заливання - сир і вершки. За бажанням, в заливання можна додати ваніль. Пиріг вийшов смачним і дуже яблучний. До чаю гарний і в гарячому і холодному вигляді.
    Інгредієнти:
    борошно - 180г;
    вершкове масло - 150г;
    сода - 1/2 ч.л.;
    сметана - 100г;
    сіль - 1 щіпка;
    для заливки:
    сир - 200г;
    вершки; цукор - 200-250г;
    яйце - 1 шт.;
    борошно - 2 ст.л.;
    для начинки:
    яблука (кисло-солодкі) - 4 шт.; лимон (сік).
    Борошно змішати з содою, просіяти. В миску з борошном, додати сіль і нарізане невеликими кубиками охолоджене масло. Міксером, ножем або руками перетерти борошно з маслом в дрібну крихту (як на фото).
    Додати сметану, швидко вимісити м'яке тісто, скачати його в миску, накрити плівкою і прибрати в холодильник.
    Поки тісто в холодильнику, буду готувати заливку. Сир протерти через сито, змішати по смаку з вершками до консистенції густої сметани. Додати дрібно кристалічний цукор і яйце. Посипати борошном і розмішати до однорідності.
    Для начинки зрізати з яблук шкірку і видалити насіннєву коробочку. Очищені яблука нарізати тонкими скибочками, збризнути лимонним соком, щоб вони не потемніли.
    Тісто розподілити в рознімній форму діаметром 24 см, сформувавши бортики не нижче 3-4 см.
    Розподілити яблука по дну форми.
    Залити сирною сумішшю і піч у прогрітій до 180 С духовці 1 годину (на середній полиці). Якщо яблучні часточки почнуть підгорати, прикрийте верх пирога пекарської папером. Готовий пиріг охолодити у формі, а потім перекласти на тарілку.
    Автор: Олена Покровська