Кулінарія
Цікаве та найсмачніше !
-
Хочу поділитися рецептом чудовою турецької випічки. На сайті є рецепти аналогічні , але тут інший склад тіста і начинки. Цим рецептом люб'язно поділився зі мною шеф повар в турецькому готелі. Човники виходять тоненькі хрусткі і дуже ароматні і легкі.
Інгредієнти:
* Вода - 1 склянка.
* Сіль - 0,5 ч. л.
* Борошно - 2.5 стак.
* Олія (або оливкове) - 0.33 стак.
* козячий Сир (або не дуже солоний домашній) - 150 г
* Сир твердий (щоб добре плавився) - 150 г
* Цибуля зелена - 1 пуч.
* Кріп - 1 пуч.
* Помідор (свіжий великий) - 1 шт
Приготування:
У воду додамо сіль і разболтаем, додаємо потроху борошно і масло і замішуємо не дуже густе тісто, але щоб не липло до рук. Залишаємо його полежати хвилин 20, а самі займемося начинкою.
Цибулю і кріп дрібно ріжемо, козиний сир подрібнюю на подрібнювачів і всі перемішую. Можна використовувати і кінзу і інші улюблені трави.
Помідор ріжу на шматочки. Розкатую тонко тісто і переношу на листочок. Змащую поверхню рослинним або оливковою олією.
Викладаю трохи помідори, потім начинку. Зверху кладу шматочки сиру, можна використовувати будь-який напівтвердий сир і терти його на тертці, я просто поламала скибочки.
І в духовку хвилин на 15. Подавати з зеленим салатом та оливковою олією.
Приємного апетиту!
Фото і рецепт: Bryngilda