Кулінарія

Цікаве та найсмачніше !

  • Хочеться щось похрустіти? Тоді цей рецепт для вас! Хрусткі, розсипчасті галети з вівсяних пластівців чудово підійдуть для корисного перекусу, дитячого полудня, до того ж з ними дуже смачно їсти суп!
    Інгредієнти:
    * Вівсяні пластівці - 1 склянка.
    * Борошно пшеничне - 0.5 стак.
    * Сир твердий - 50 г
    * Сухий часник - 0,5 ч. л.
    * Червоний перець (щіпка)
    * Розмарин (щіпка)
    * Вершкове масло - 50 г
    * Сіль (на кінчику ножа)
    * Мак (за смаком)
    * Сметана - 1 ч. л.
    Приготування:
    Приготуємо потрібні нам продукти: размягчим вершкове масло, натремо дрібно сир. Сир найкраще взяти маложирный.
    Вівсяні пластівці з допомогою блендера перетворимо в борошно не дуже дрібного помелу.
    Змішуємо масло, обидві борошна, сіль, перець, часник, розмарин, сир, сметану. Сметана тут потрібна для еластичності тіста. Гарненько вимішуємо тісто руками.
    Робочу поверхню злегка присипаємо борошном і розгортаємо тісто не дуже тонким шаром.
    Вирізаємо довгі смужки майбутнього печива. Я роблю це з допомогою спеціального ножа, але можна скористатися звичайними або просто формами для вирубки печива. Це не принципово.
    Деко застилаємо папером для випічки, укладаємо кранчі і готуємо в розігрітій духовці 15-20 хвилин до золотистого кольору. Одну частину печива я злегка посипала маком, але так само добре підійдуть білий і чорний кунжут, паприка або велика морська сіль.
    Готові кранчі обережно знімаємо з дека тонкої лопаткою і дати охолонути.
    Ароматні, хрусткі печива відмінно підійдуть до перших страв або послужать як закуска!
    Фото і рецепт: Масяся