Кулінарія

Цікаве та найсмачніше !

  • Інгредієнти:
    Суміш вівсяної та пшеничного борошна (1 до 1, 250 грам у загальному)
    Рослинна олія (7-8 столових ложок)
    Яблучне пюре (3 столові ложки)
    Яблучний відвар або сік (можна воду або соєве молоко) третину склянки
    Цукор (2-3 столові ложки)
    Яблучний оцет (чайна ложка)
    Сіль і сода (по щіпці)
    Ізюм (жменю)
    Приготування:
    1. Вівсяне борошно можна виготовити з допомогою Bullet або кавомолки з геркулеса або тонких пластівців.
    2. Змішати борошно, вівсяне борошно, соду, сіль, цукор, яблучне пюре, рослинне масло і яблучний відвар (сік, воду, соєве молоко). Щоб вийшли м'які печива робимо тісто некрутим, тягучим. Краще додати більше яблучного пюре. Додаємо в тісто ізюм (наприклад, велику чорну саяку або чорного принца).
    3. Змочуємо руки у воді, беремо в долоню трохи тесту, катаємо круглу печенюху. Відправляємо печенюху на деко на спеціальний папір. Повторюємо це з усіма іншими печенюшкамі.
    4. Посипаємо печенюхи цукром (наприклад, тростинним).
    5. Ставимо в розігріту духовку (200С) на 20 хвилин.
    6. Даємо печенюхам охолонути і трохи підсохнути". Не варто укладати купкою або шарами один на одного, нехай "випустять" пар, інакше будуть трохи "вологими".
    Примітка:
    Це вже фото подсохших печеньок! Тому вони складені стовпчиком. Яблучне пюре для печива, до речі, має бути солодким. Якщо використовуєте просто подрібнені (тобто пюрированные) яблука, то цукру потрібно додати в тісто більше.
    Фото і рецепт: Олена Бєлашова