Кулінарія
Цікаве та найсмачніше !
-
Ну що може бути смачніше печива до чаю… Ви любите вівсяне печиво? Тоді цей варіант для вас. М'яке смачне печиво з начинкою із сиру… і маленьким сюрпризом всередині! Як сюрпризу я брала мигдаль і ягоди полуниці з лікеру. Полуницю ви цілком можете замінити іншими ягодами з варення. Уявіть, як здорово всім разом сидіти за чашкою чаю, відкушувати шматочок печива і радістю виявляти там маленький сюрприз. Адже заздалегідь не вгадаєш, що спіткається на цей раз - хрусткий горішок або ароматна ягода…
Інгредієнти:
Борошно пшеничне - 100 г
Борошно вівсяне - 100 г
Масло вершкове (в тісто - 90г; в начинку - 20г) - 110 г
Сметана - 100 г
Розпушувач тесту - 1 ч. л.
Цукор (в тісто - 20г; в сир - 40г) - 60 г
Сіль - 1/4 ч. л.
Сир - 100 г
Мигдаль
Ягода (з варення)
Приготування:
Для печива нам необхідно збити розм'якшене масло і сметану.
Просіяти вівсяну та пшеничне борошно, додати розпушувач, сіль і цукор.
Змішати масло і борошно. Замісити м'яке еластичне тісто.
Розділити тісто на рівні частини розміром з великий волоський горіх. Скачати з цих шматочків кульки і поставити в холодильник на 30 хвилин.
Для начинки сир змішати з пом ’ якшеним вершковим маслом і цукром. У мене сир зазвичай жирний і не вологий. Якщо у вас сир вологий, додайте в нього столову ложку крохмалю.
Дістаємо наше тісто з холодильника. З кульки рукою розминаємо корж і в середину кладемо чайну ложку сирної начинки, зверху ставимо горіх або ягоди з варення.
Защипываем корж і надаємо їй форму кульки. Ставимо в духовку на 25 хвилин при температурі 190*.
Заварюйте чай і кличте рідних! Думаю, ви знайдете про що поговорити.
Приємного апетиту!
Фото і рецепт: Лианда