Кулінарія

Цікаве та найсмачніше !

  • Як спекти яблучний пиріг? Якщо повністю керуватися нашої інструкцією, то дуже просто. Найпростіший варіант - це, звичайно ж, усім знайома шарлотка.
    Для її приготування треба взяти: за півтори склянки цукру-піску і борошна, 5 яєць. Збиваємо вінчиком або міксером яйця з цукром, додати борошно. На дно форми для випічки укладаємо яблука, заливаємо тестом і ставимо випікати. Не будемо докладно зупинятися на приготуванні шарлотки, так як цей рецепт є на будь-якому кулінарному сайті.
    Ми будемо випікати яблучний пиріг - не такий популярний, але дуже смачний.
    Для того щоб спекти яблучний пиріг, потрібно взяти:
    - яйце - 3 штуки (якщо яйця добірні, то яєць треба менше, якщо 1 або 2 категорії, то знадобиться 3 яйця);
    - вершкове масло (можна замінити маргарином) - 2 пачки по 200 г;
    - цукровий пісок - 2,5 склянки;
    - вершки будь-який жирності - 50 мл;
    - яблука - 0,7 кг;
    - крохмаль картопляний - 3 ч. ложки;
    - борошно вівсяне, пшеничне або їх суміш - 4 склянки;
    - сода - 1 ч. ложка;
    - ванільний цукор - за бажанням.
    Процес приготування займає зовсім небагато часу. Цукровий пісок збийте з яйцями до отримання пишною білій маси. Розчиніть соду у вершках, додайте суміш до яєчної маси. Туди ж покладіть вершкове масло або маргарин. За бажанням додайте ванілін. Ретельно вимішуйте, поступово всипаючи борошно. Розділіть отримане тісто на дві нерівні частини, одну більше, іншу менше.
    Деко, змащене маслом, посипте борошном. Розкачайте більшу частину тіста і покладіть її на деко. Зробіть невеликий бортик, щоб на тісто можна було помістити начинку. Посипте розкачане тісто тонким шаром картопляного крохмалю.
    Приступаємо до приготування начинки. Нарізаємо яблука так, як вам більше подобається. Я віддаю перевагу яблука нарізати маленькими кубиками, як овочі на салат «Олів'є». Посипте їх чотирма столовими ложками цукрового піску. Через деякий час злийте відокремився від яблук сік.
    Щільним шаром розкладаємо на тісто яблучну начинку. Посипаємо яблука цукром (4 столовими ложками).
    Розкачайте меншу частину тіста і покладіть її поверх начинки. Скріпіть верхній і нижній шар майбутнього пирога і зробіть рельєфні защипи по краях. Можна використовувати другу частину тіста для прикраси. Сформуйте з тіста смужки, укладіть красиво на пиріг. Підключіть фантазію і прикрасити листочками або квіточками з тіста.
    Час випікання складе приблизно 40-50 хвилин при температурі 210-220 градусів.
    Можна спекти яблучний пиріг з ще меншою кількістю продуктів. Як спекти яблучний пиріг, якщо в холодильнику не виявилося ні вершків, ні масла?
    Вам знадобиться: 5 яєць, 3 яблука, по склянці цукру і борошна, 3 ч. ложки крохмалю, панірувальні сухарі.
    Змішайте жовтки з цукром. Насипте борошно й крохмаль. Ретельно розмішайте тісто. Додайте в нього дрібно нарізані яблука, знову перемішайте. Додайте збиті в піну білки. Випікайте не менше 30 хвилин при температурі 200 градусів. Готовність визначайте з допомогою дерев'яної палички-зубочистки або сірники. Якщо на дерев'яної поверхні не виявиться прилиплого тесту, значить готовий пиріг.
    Тепер, коли ви знаєте, як спекти яблучний пиріг, можете запрошувати гостей і пригощати їх смачними ласими шматочками.
    Приємного вам апетиту!
    Ніна Грінченка