Кулінарія

Цікаве та найсмачніше !

    
  • Інгредієнти:
    яйце - 6 шт.;
    сметана (30% жирність)- 350г;
    пшеничне борошно - 320г;
    кукурудзяне борошно - 80г;
    розпушувач - 1 пакетик (10г);
    сіль - 3 ч.л.;
    сир (гауда) - 150г;
    кріп (свіжий) - 1 пучок (20г)
    В контейнер хлібопічки покласти сметану, додати сіль і збиті яйця.
    Змішати борошно пшеничне з кукурудзяної, додати розпушувач і сир, подрібнений на дрібній тертці. Цю суміш засипати в контейнер.
    Додати зелень кропу. Вибрати програму 'Кекс' (у нас це програма № 10), колір скоринки ('темний).
    Натисніть кнопку 'Старт'. Через 1 годину 25 хвилин кекс буде готовий.
    Готовий кекс перекласти з контейнера, охолодити, після чого можна нарізати на шматочки і з'їсти.
    Автор: Олена Покровська

  • Гарячі сконы до чаю - відмінний початок тижня. Цей варіант булочок з додаванням апельсинової цедри, гіркого шоколаду і кураги. Спеціально щоб посилити апельсиновий аромат, я пекла сконы з гірким шоколадом, в якому були шматочки апельсинової м'якоті і цедри.
    Інгредієнти:
    борошно - 300г;
    розпушувач (пекарський порошок) - 2 ч.л.;
    сіль - 1/4 ч.л.;
    цукор - 90г;
    вершкове масло (охолоджене, нарізати кубиками) - 60г;
    вершки (10% жирність) - 125 мл;
    яйце - 1 шт.;
    гіркий шоколад (апельсиновий шоколад) - 50г;
    апельсин (цедра) - 1 шт.;
    курага - 100г;
    для змащування сконов: яйце (жовток) - 1 шт.
    Для тесту в миску просіяти борошно, додати сіль, розпушувач, апельсинову цедру і цукор.
    Суміш пересипати в чашу процесора, покласти нарізане шматочками охолоджене масло і перемішувати до утворення великих крихт.
    Курагу нарізати маленькими шматочками.
    Збити віничком яйце, влити вершки і добре перемішати. Перелити яично-вершкову суміш у миску з борошном і виделкою перемішати до утворення м'якого тіста (не вимішуйте довго!).
    Тісто перекласти на припудрену борошном дошку, розкачати в пласт і зверху розподілити шматочки кураги та чорного шоколаду. Я брала чорний шоколад з додаванням шматочків апельсина.
    Вимісити тісто, щоб шоколад і курага рівномірно розподілилися по всьому тесту. Скачати тісто в кулю, покласти в миску, накрити плівкою і поставити в холодильник на 30 хвилин.
    Розкачати тісто товщиною 1,5 см і формою (або склянкою) вирізати кружальця діаметром 5-6 см.
    Розкласти сконы на деку, попередньо застеливши пекарської папером. Змастити жовтком. Випікала при 190С 20-30 хвилин. Сконы готові.
    Автор: Олена Покровська

  • Torta al cioccolato con le noci. Аромат шоколаду і тонкий горіховий смак - звучить заманливо, правда? Здавалося б, все просто, але так смачно! А якщо додати чашечку ароматного капучіно, закрити очі, то точно відчуєш себе де-небудь у венеціанському кафе...
    Інгредієнти:
    Горіхи волоські - 100 г
    Борошно пшеничне - 6 л
    гіркий Шоколад (50 г у тісто, 50 г для глазурі) - 100 г
    Вершки (50 г у тісто, 50 г для глазурі) - 100 мл
    Какао-порошок (4 в тісто, 2 для глазурі) - 6 ст. л.
    Цукор - 50 г
    Коньяк (лікер) - 2 ст. л.
    Есенція (шоколадна, ромова - за смаком)
    Розпушувач тесту - 0,5 ч. л.
    Ванілін - 0,5 ч. л.
    Олія рослинна - 50 мл
    Яйце куряче - 3 шт
    Кава натуральна (еспресо, зварити) - 1-2 ч. л.
    Приготування:
    Горіхова випічка одна з найпопулярніших в Італії, частіше використовується мигдаль, волоський горіх теж в пошані. Тим більше, осінь - час горіхів і горіхових пирогів! Шоколадний брикет з волоським горіхом - один з видів популярної італійської випічки.
    Під час пошуку рецептів для конкурсу, я зустріла цей пиріг на декількох італійських і англомовних сайтах, з невеликими відмінностями. Для пирога нам потрібно збити яйця з цукром в дуже пишну піну. Мені знадобилося на це приблизно 5 хвилин.
    Горіхи очищаємо від шкаралупи і подрібнюємо в блендері. Я скористалася тими, що дбайливо почистила і передала з України бабуся.
    Вершки Parmalat трохи підігріваємо. І розтоплюємо в них шоколад.
    До яєчної маси додаємо коньяк, вершки, ванілін, есенцію, горіхи. Перемішуємо й додаємо борошно з розпушувачем. Тісто повинно вийти досить густим, але таким, щоб трохи капало з ложки.
    Форму для випічки ( я скористалася прямокутної) що вистилає пергаментним папером і викладаємо тісто. Випікаємо в розігрітій до 180С духовці приблизно 40-5 хвилин. Готовність перевіряємо зубочисткою (повинна бути сухою). Я ще трохи потримала пиріг у виключеній духовці.
    Поки печеться пиріг готуємо глазур. У підігрітих вершках розтоплюємо шоколад, додаємо какао і пару ложок кави. Перемішуємо. Суміш повинна вийти густий. У мене була трохи жидковата, але потім добре застигла на брикеті.
    Пирога дати охолонути і рясно змащуємо верх глазур'ю, прикрашаємо волоськими горіхами.
    Мені дуже сподобався пиріг! Скориночка зовні, розсипчастий і ніжний всередині, з насиченим смаком шоколаду, тонким горіховим присмаком і приємним ароматом! А шоколадна глазур ще більше доповнює смак.
    Взагалі для мене виявилося дивним, як волоський горіх у випічці змінюється.
    До чашечки кави - ідеально!
    Фото і рецепт: Масяся

  • У цьому році Рудий пиріг на новорічному столі був в тему. Оскільки цей рік був оголошений роком Кролика, то для нього, пухнастого і вухастого, спекла морквяний пиріг.
    Інгредієнти:
    Борошно - 200 г
    Морква - 200 г
    Олія рослинна - 130 мл
    Цукор - 130 г
    Ананас (консервований) - 100 г
    Горіхи волоські - 50 г
    Яйце - 2 шт
    Стружка кокосова - 2 ст. л.
    Сода - 1 ч. л.
    Розпушувач тесту - 1/2 ч. л.
    Кориця - 1/2 ч. л.
    Сіль - 1/2 ч. л.
    Цукрова пудра (для крему) - 200 г
    Сир вершковий - 200 г
    Масло вершкове - 50 г
    Приготування:
    Нарізати ананас дрібними шматочками. Подрібніть горіхи. Моркву натерти на дрібній терці. Борошно просіяти з содою, розпушувачем, сіллю і корицею.
    Збиваємо яйця три хвилини, поступово додаючи цукор, продовжуємо збивати 5-7 хвилин, вливаємо тонкою цівкою олію, не припиняючи збивати.
    Яєчну суміш з'єднуємо з горіхами, ананасом, кокосовою стружкою, додаємо моркву і у три заходи додаємо борошно, швидко замішуємо тісто.
    Форму діаметром 21см застилаємо пекарської папером, змащуємо маслом, викладаємо тісто і в духовку на 1 годину. Випікаємо при 160 градусів.
    Поки випікається пиріг, робимо крем. Збиваємо розм'якшене масло з вершковим сиром, поступово додаючи цукрову пудру. Пиріг розрізаємо на 2 частини, промащуємо кремом.
    Виходить смачний, пишний пиріг.
    Фото і рецепт: Людмила Новосьолова

  • Сметанні кекси з ягодами - це чудове ласощі. Тут як завжди можна фантазувати на тему добавок. З ягід пригадується смородина, чорниця, журавлина, вишня. Я пекла кекси з журавлиною, вони виходять з відчутною дуже освіжаючою кислинкою. Думаю, що з солодкими ягодами буде ще прекрасніше, тому почнемо.
    Інгредієнти:
    2 яйця
    80 гр цукру
    100 гр 20% сметани
    130 гр. муки
    100 гр ягід
    240 гр. муки
    1/4 ч. л. соди
    щіпка ваніліну
    Спосіб приготування
    Збийте яйця з цукром в густу пухку масу, додайте ванілін.
    Додайте сметану, розмішайте міксером.
    Просійте борошно з содою, розмішайте до однорідності.
    тісто висипте чисті і сухі ягоди, перемішайте.
    Формочки змастіть маслом, присипте борошном і викладіть в них тісто (займаючи приблизно 2/3 обсягу форм).
    Випікайте в розігрітій до 180-200 градусів духовці 15-20 хвилин.
    Готові кекси посипте цукровою пудрою.
    Примітки
    1. Сметанні кекси хороші вже хоча б тим, що в них немає вершкового масла, а отже вони менш калорійні.
    2. Щоб ягоди не осідали на дно, можна обваляти їх в борошні.
    3. Можна використовувати заморожені ягоди, давши їм хвилин 20 полежати при кімнатній температурі.
    4. Якщо кекси НЕ вийшли пишними всередині, зверніть увагу на наступні речі: потрібно дуже добре збити яйця, брати сметану густіше (від 20%), можна випікати довше при більш низькій температурі.
    Фото: Людмила Каранова

  • Шведський торт мигдальний відомий також як торт Оскара II, названий так на честь улюбленого народом короля, який любив цей торт. Основна перевага торта в тому, що його можна приготувати заздалегідь і заморозити.
    Інгредієнти:
    для мигдальною основи: мигдаль - 150г; цукор - 200 мл; яйце (білок) - 5 шт.; для масляного крему: яйце (жовтки) - 5 шт.; вершки (або молоко) - 100 мл; цукор - 100 мл; вершкове масло - 175г; для прикраси: мигдаль (стружка або крихта) - 50г.
    Для мигдальною основи подрібнити мигдаль смажений.
    Відокремити жовтки від білків. Збити яєчні білки до стійкої піни, акуратно додати цукор, перемішати і продовжувати збивати до блиску (близько 3 хвилин).
    Додати мигдаль, обережно перемішати.
    Рівномірно розподілити половину тіста всередині кола, намальованого на пекарської папері (діаметр 24 см) або в рознімній формі, застеленому пекарської папером.
    Випікати по одному, трохи нижче середньої частини духовки при температурі 175 З близько 20-22 хвилин. Відразу ж після випічки перевернути корж і відокремити від паперу. Дати коржів охолонути на решітці.
    Для приготування крему змішати яєчний жовток, вершки і цукор в каструлі. Доведіть до кипіння, постійно помішуючи. Збивайте енергійно і нехай він вариться, але не кипить, до загусання. Ще краще, якщо ви будете варити крем на водяній бані.
    Коли крем загусне, дайте йому охолонути трохи, прикривши ємність з кремом плівкою. Потім додати потроху холодне масло, і збивати до отримання однорідної маси. Поставити крем в холодильник і дати затвердіти.
    Намазати половину масляного крему на корж, накрити другим коржем і намазати його кремом. Прикрасити мигдальною стружкою або меленим мигдалем. Прибрати торт в холодильник мінімум на 8 годин.br/>Автор: Олена Покровська

  • Сьогодні замість традиційних сирників приготуємо сирні пончики. Ідея та ж, а виглядає по-новому.
    Приблизну кількість інгредієнтів:
    200 г сиру,
    2 яйця,
    50 г цукру,
    борошно (скільки замесится - біля 8 столових ложок),
    олія для смаження
    1. Сир змішати з попередньо збитими яйця з цукром.
    2. Додаємо попередньо просіяне борошно пшеничне й вимішуємо тісто.
    3. З отриманого тесту скатуємо кульки і в середині кожного робимо отвір товщиною в палець.
    4. Обсмажуємо в олії з обох сторін.
    5. Подаємо до столу зі сметаною.
    Приємного апетиту!

  • Інгредієнти:
    яблука кисло-солодкі 4-5 шт.
    цукровий пісок 170 р
    гілочки розмарину
    рослинна олія 2 ст. л.
    для тіста:
    яйця 3 шт.
    цукровий пісок 1 склянку
    борошно 1 склянку
    кориця 2 ч. л.
    цукрова пудра
    Яблука помити, посушити, нарізати скибочками. Чашу кавоварки електричні змастити маслом, викласти яблука, всипати пісок. Зверху покласти гілочку розмарину.
    Закрити кришку, включити режим смаження, готувати 20 хвилин. потім весь вміст перекласти в миску, розмарин прибрати.
    В чашу міксера розбити яйця, додати цукор і корицю. Гарненько все збити. Всипати борошно, ще раз збити.
    Дно чаші для кавоварки електричні застелити папером для випічки, вилити тісто. Викласти яблука.
    Закрити кришку, включити режим випічка, готувати 45 хвилин. Готовий пиріг дістати, охолодити, посипати цукровою пудрою. Розрізати на шматочки і подати до столу.

  • Новий рік! Як ми любимо це свято і завжди з таким трепетом підбираємо рецепти для новорічного столу. Думаємо про подарунки рідним, друзям, колегам... Я пропоную вам рецепт імбирного печива, яка підійде для прикраси ялинки і цікаво-смачного, новорічного подарунка!
    Інгредієнти:
    Борошно - 310 г;
    Цукор ( + 2 ст.л. для прикраси) - 100 г;
    Яйце (від білки відокремити 1 ст.л. для прикраси) - 1 шт;
    Масло вершкове - 120 г;
    Сода - 1 ч.л.;
    Імбир (сухий) - 2 ч.л.;
    Кориця - 1 ч.л.;
    мускатний Горіх - 1 ч.л.;
    Мед - 3 ст.л.;
    Сіль (щіпка) ;
    Сік лимона (для прикраси ) - 0,5 ч.л.;
    Приготування:
    Тісто приготуємо з вечора і приберемо в холодильник. Отже, приступимо!
    На повільному вогні розтопимо масло разом з медом (стежте, щоб маса не кипіла!), додамо соду (соду гасити не треба, її погасить мед), але якщо сода не пішла піною, то додайте з половину чайної ложки лимонного соку.
    Додамо прянощі: імбир, корицю, мускатний горіх.
    Просіяне борошно змішати з цукром, щіпкою солі і яйцем (не забудьте відокремити столову ложку білка для глазурі).
    З'єднуємо борошняну і медова-масляну суміші. Вимішуємо тісто і ставимо в холодильник на ніч, на 6-8 годин. Ранком тісто дістаємо з холодильника, даємо трохи полежати при кімнатній температурі, щоб легше було розкочувати.
    Розгортаємо і вирізаємо кола різного діаметру: 8.5 - 7 - 6 - 5-3.5-2.5 см, з 0.5 сантиметровим отвором посередині (це можна зробити за допомогою ручки для письма, знявши з неї копачок ), а також у формі листа, по 2 на один дзвіночок.
    Розігріваємо духовку, випікаємо при температурі 180 градусів протягом 7-10 хвилин до красивого коричневого кольору.
    Поки печиво остигає, приготуємо глазур для прикраси. Зіб'ємо 1ст.л. білка з 2 столовими ложками цукру або цукрової пудри до стану жорстких піків і додамо лимонний сік для глянсового кольору і закріплення.
    Пензликом наносимо малюнок або просто цятки. Даємо повністю підсохнути глазурі (займає кілька годин ) і збираємо на подарункову стрічку довжиною 70 - 80 см.
    Це печиво можна повісити на ялинку, а можна укласти в красиву подарункову коробку і подарувати друзям, колегам!
    Щасливого і веселого Вам Нового року і нехай всі негаразди залишаться в старому році !

  • Ви пробували заморожувати сир? Я віддаю перевагу його заморожувати прямо в …брикеті. Пиріг з морозилки відразу відправляю в духовку і через 40 хвилин у нас на столі чудовий сирний пиріг. Це дуже зручно, особливо коли у вас гості на порозі або у когось з родини подія, наприклад день народження чоловіка, і хочеться пригостити його святковим сніданком.
    А де взяти вранці, в будні, час на його приготування? На допомогу приходить мій сирний пиріг з морозильної камери. До речі, завдяки чоловікові з'явився цей пиріг, він (мій чоловік любить несолодкий сир, я навіть сирники для нього роблю з сіллю й спеціями, а дітям, звичайно, подавай солодкий. Ось так в одному пирозі поєднується солодка половина з сухофруктами і шоколадом і солона з паприкою та мускатом.
    Інгредієнти:
    Сир - 600 г
    Сухофрукти (манго, чорнослив, курага, родзинки) - 80 г
    Шоколад - 30 г
    Цукор - 2 ст. л.
    Паприка солодка - 1 ст. л.
    мускатний Горіх - 1/4 ч. л.
    Сіль (1 в сир, 0,5 в тісто) - 1,5 ч. л.
    Крупа манна (2 - в солоне, 2,5 у несолоне, 1 на посипання тесту.) - 3,5 ч. л.
    Борошно - 200 г
    Масло вершкове (холодний) - 100 г
    Вода (крижана) - 6 ст. л.
    Приготування:
    Почнемо. Сир відкинути на друшляк і дати стекти зайвої сироватці. Розділіть сир на дві частини на 340 і 260 р. Солодка частина меншою вагою, оскільки в неї додамо шоколад і сухофрукти.
    До 340 г сиру, це солона частина, додамо 1 ч. л. солі, мускатний горіх, паприку і 2 ст. л. манки. Перемішаємо. До речі, спеції можна брати на ваш смак - куркума, zire, кардамон, головне, щоб вони могли поєднуватися з солодким смаком і не були різкими, типу часнику, а то солодка половина може "захворіти" яскравим ароматом.
    В солодку частина кладемо 2 ст. л. цукру, 80 р. сухофруктів, в моєму випадку манго і 2,5 ст. л. манної крупи. Перемішаємо.
    Тепер приготуємо тісто шаблі. Чудове, розсипчасте, хрустке, універсальне тісто, яке ідеально підходить як до солодкої випічці, так і до солоної.
    Порубати холодне масло з борошном і дрібкою солі, додати 6 ст. л. крижаної води і ще раз посікти. Зібрати в грудку, не місити!
    Розкачати на столі, викласти у форму і посипати зверху манкою, щоб вона увібрала вологу з начинки і тісто залишилося розсипчастим. Тепер кілька нюансів: я додаю в тісто близько 1 ч. л. куркуми для додання золотистого кольору; в холодну воду додаю кілька кубиків льоду, так отримую крижану воду.
    Дуже зручно місити у подрібнювачів, раніше робила просто руками, адже в перекладі з французького дієслово sabler означає рух долонь, якими перетирають масло і борошно.
    На одну половину тіста викладаємо спочатку солону начинку, на іншу солодку. Шоколад можна відразу вмішати в сир з сухофруктами, але мені не подобається, що він плавиться і «бруднить» начинку, тому я кладу його в середину, тобто половина солодкої начинки, шоколад, знову начинка.
    Загортаємо наш пиріг в харчову плівку і відправляємо в морозилку, де він може зберігатися до двох місяців. Якщо у мене багато пирогів, а форма одна, я дістаю пиріг з форми і зберігаю його на рівній поверхні, щоб не тріснув. Далі на нього можна поставити ще, ще і ще, а перед запіканням вставляю в форму, в якій він був заморожений, куди він легко входить.
    І ось, через два тижні, прямо з морозильної камери, не оттаивая, я відправила пиріг в нагріту до 200 гр. духовку.
    І через 40 хвилин наш чекало чудове чаювання!
    Фото і рецепт: Катуша