Кулінарія

Цікаве та найсмачніше !

    
  • Для приготування страви Вам знадобиться:
    для тіста: борошно - 350г; молоко - 1/2 склянки; яйце - 1 шт.; масло вершкове - 50г; дріжджі швидкорозчинні - 1 ч.л.; цукор - 1 ч. л.; сіль - 1/2 ч.л.; для начинки: щавель - 500г; крохмаль - 1 ст.л.; цукор - 5-7 ст.л.
    просіяти Борошно в миску, змішати з дріжджами, в центрі зробити заглиблення, вбити яйце, потім, помішуючи, влити тонкою цівкою молоко, додати сіль, цукор. Все перемішати.
    Вершкове масло розтопити і теплим додавати до суміші. Вимісити не дуже круте тісто, скачати в кулю, накрити серветкою і поставити в тепле місце для підйому. Коли тісто підніметься, місіть його 2-3 рази.
    Щавель промити під холодною водою, обсушити на серветці, після чого тонко нарізати.
    Тісто розділити на дві частини. Половину розкачати в пласт за величиною форми, в якій буде випікатися пиріг. Змазати олією. На пласт тіста покласти дрібно порізаний щавель, змішаний з картопляним крохмалем, посипати цукровим піском.
    З залишків тіста сформувати ще один шар і накрити пиріг зверху. Вилкою зробити візерунок. Залишити на деякий час в теплому місці, щоб пиріг підійшов.
    Для красивої блискучої скоринки пиріг можна змастити яйцем або міцно завареним солодким чаєм. Випікати в духовці близько 40 хвилин при 200С.

  • Інгредієнти:
    вершкове масло - 150 гр;
    цукор - 1/2 склянки;
    яйця - 3 шт;
    фундук - 150 гр;
    борошно - 1 склянка;
    розпушувач - 1 ч.л.;
    сливи - 500 гр.
    Фундук купуємо чищений і смажений. Якщо сливи солодкі, то цукру кладіть менше.
    У велику миску відправляємо м ’ яке масло і цукор. Збиваємо добєла. Вводимо по одному яйця.
    У блендері подрібнюємо фундук. Нам потрібен склянку подрібненого.
    Відправляємо в нашу миску фундук і просіваємо туди ж борошно з розпушувачем.
    Акуратно змішуємо.
    У злив видалимо кісточки. У мене сливи були невеликі, домашні, тому я їх залишала половинками. Якщо у вас великі, поріжте на четвертинки.
    Втручається їх у тісто.
    Змащуємо форму вершковим маслом.
    Викладаємо в неї тісто. Відправляємо пиріг в розігріту до 170 градусів духовку на 30 хвилин.
    Дістаємо нашу красу. Даємо трохи охолонути. Проводимо ножиком по краях форми і відкриваємо її.
    Дуже смачно!
    Фото і рецепт: Ольга

  • Простий пиріг з чорницею, який можна їсти і гарячим, і холодним. Скориночка в пирога не зовсім звичайна - її готують із суміші вівсяних пластівців з борошном і цукром.
    Інгредієнти:
    борошно - 170г;
    розпушувач - 1.5 ч.л.;
    вершкове масло - 250г;
    цукор - 180г;
    яйце - 3 шт.;
    лимон (цедра) - 1 шт.;
    чорниця - 300г;
    для посипання: вівсяні пластівці - 2 ст.л.;
    цукор - 2 ст.л.;
    борошно - 2 ст.л.;
    вершкове масло.
    Духовку розігріти до 190С. Розм'якшене масло збити з цукром до посветления. По одному додати яйця і збивати до утворення повітряної маси.
    Борошно змішати з розпушувачем і вроздріб додавати до масляної суміші. Додати лимонну цедру і перемішати.
    Форму діаметром 24 см змастити маслом і припудрити борошном. Перекласти тісто, розрівняти лопаткою.
    По поверхні тіста розподілити чорницю, попередньо змішавши її з 1-2 ложки борошна.
    Для посипання з'єднати вівсяні пластівці, цукор і борошно. Посипати цією сумішшю ягоди, а зверху покласти кубики вершкового масла. Випікати близько 40 хвилин.
    Готовий пиріг залишити формою до повного охолодження.
    Фото і рецепт: Олена Покровська

  • Інгредієнти:
    борошно пшеничне - 150 г;
    цукровий пісок - 150 г;
    вершкове масло - 150 г;
    яйця - 3 штуки;
    сік 1/2 лимона;
    ванільний цукор - 10 г (1 пакетик);
    розпушувач - 1 чайна ложка;
    абрикоси - 8-10 штук;
    цукрова пудра - 1 чайна ложка.
    Білки відокремити від жовтків.
    Розм'якшене масло розтерти з цукром до кремоподібної консистенції, додати по одному жовтки, сік половини лимона.
    Змішати борошно і розпушувач, просіяти і додати в тісто.
    Білки збити до стійкої піни, додати ванільний цукор і додати цю суміш в декілька прийомів в тісто.
    Форму для випічки змазати олією, викласти готове тісто.
    Абрикоси промити, видалити кісточки, нарізати на шматочки і викласти поверх тесту красиво.
    Випікати в попередньо нагрітій до 180 градусів духовій шафі 40-45 хвилин.
    Готовий пиріг з абрикосами вийняти з духовки, охолодити, вийняти з форми.
    Абрикосовий пиріг
    Присипати цукровою пудрою.
    Цей пиріг так і хочеться назвати абрикосовою шарлоткою. Тільки ось склад тесту інший.
    Фото і рецепт: Господиня

  • Смачна східна солодощі - печиво «Кураб'є» - відмінне доповнення до чаю або склянці молока. Це печиво зазвичай обожнюють діти!
    Інгредієнти:
    борошно - 500 г;
    цукор - 300 г;
    яйця - 3 шт;
    масло вершкове - 200 г;
    джем, варення або повидло (для прикраси);
    сіль (за бажанням) - 0,5 ч.л.;
    ванілін - 1 упак.;
    Рецепт:
    Міксером змішуємо розм'якшене масло з цукром та ваніліном.
    Маса повинна вийти практично однорідна (за бажанням, якщо любите коли пісочне тісто трохи солоноватое, на цьому етапі додаємо 0,5 ч.л. солі).
    Додаємо яйця. Знову збиваємо до однорідності. Всипаємо борошно. Швидко замішуємо тісто і відправляємо на півгодини в холодильник.
    Деко застилаємо пекарським пергаментом, з тіста формуємо невеликі коржі, викладаємо на деко.
    У центрі продавлюємо дірочки (я це робила ковпачком від губної помади - як варіант).
    У кожну дірочку додаємо трохи джему або варення. У першому випадку у мене лимооное варення.
    У другому випадку - клюквенное повидло.
    Випікаємо в духовці при 180С від 15 до 20 хвилин.
    Приємного чаювання!
    Фото і рецепт: nestea

  • Перепечи - удмуртское національне блюдо. Виглядають як кошики-тарталетки. Я замісила тісто із суміші житнього та пшеничного борошна, а для начинки посмажила на вершковому маслі свіжі білі гриби і дрібно нарізаною цибулею. Вийшло дуже смачно, особливо якщо є ще гарячими.
    Інгредієнти
    для тіста:
    житнє борошно - 150г;
    пшеничне борошно - 70г;
    сметана (20% жирність) - 150г;
    яйце - 1шт.;
    сіль - 1 ч.л.;
    для начинки:
    ріпчаста цибуля - 1 цибулина;
    білі гриби (свіжі) - 500г;
    сметана - 2 ст.л.;
    вершкове масло;
    сіль - за смаком;
    для заливки: яйце - 1 шт.; сіль - за смаком.
    У великій мисці змішати сметану з яйцем, приправити сіллю і всипати просіяне борошно (житнє та пшеничне). Вимішувати, поки тісто не стане м ’ яким і еластичним.
    Накрити миску з тістом рушником і дати підійти, поки готується начинка.
    Для начинки підготувати білі гриби: зрізати кінчики ніжок, почистити капелюшки, якщо є така необхідність.
    Якщо гриби чисті (без піску і прилиплих листя), то краще їх не мити. Кожен гриб нарізати на тонкі пластинки або невеликі шматочки. Цибулину дрібно посікти.
    Розігріти глибоку сковороду, покласти в неї шматочок вершкового масла. Коли масло розтопиться, додати цибулю і обсмажити до золотистого кольору.
    Додати до цибулі гриби і обсмажувати, помішуючи, до готовності грибів. Приправити за смаком сіллю, додати сметану, розмішати і дати начинці охолонути.
    З тіста скачати валик, нарізати його на приблизно однакові відрізки. З кожного скачати колобок, розміром з тенісний м'яч. Розім'яти кулька руками (або розкачати качалкою) у корж діаметром близько 10 см.
    Зліпити з коржів 'корзиночки': підняти край і зліпити його, тим самим формуючи бортик. Викладаємо отримані 'корзиночки' на деко, застелений папером для випічки.
    У кожну кошик покласти 2-3 ст.л. грибний начинки і залити яйцем, розтертим з сіллю. Випікати в заздалегідь розігрітій до 190С духовці і приблизно 25 хвилин.
    У готових перепечей тісто стане світло-коричневим, а верх начинки підрум'яниться.
    Фото і рецепт: Олена Покровскская

  • Перший варіант:
    гарбуз - 500 гр.
    борошно - 2 склянки
    молоко - 1 склянка
    яйце - 2 шт.
    сіль - за смаком
    цукор - 1 ст. л.
    олія
    Приготування:
    Гарбуз почистити. М'якоть натерти на терці. Додати молоко, сіль, цукор і борошно. Перемішати.
    Столовою ложкою викладати отримане тісто на сковороду з розпеченим маслом. Обсмажити з обох боків до утворення рум ’ яної кірочки.
    Другий варіант:
    гарбуз - 1 кг.
    молоко - 1 склянка
    крупа манна - 1 склянка
    цукор - 1 ст. л.
    яйце - 2 шт.
    олія - 1 ст. л.
    сіль - за смаком
    Приготування:
    Гарбуз почистити. М'якоть натерти на терці. У сковороду покласти гарбуз і додати молоко. Поставити на розігріту плиту. Тушкувати протягом 20-30 хвилин. Зняти з плити. Остудити.
    Додати манну крупу, яєчні жовтки, сіль і цукор. Перемішати. Білки збити і ввести в тісто. Перемішати.
    Столовою ложкою викладати отримане тісто на сковороду з розпеченим маслом. Обсмажити з обох боків до утворення рум ’ яної кірочки.

  • Я давно збирався випікати пиріг з бринзою та шпинатом - класичним кулінарним дуетом, який був перевірений багатьма націями і поколіннями. Якщо чесно, не знаю, що мене зупиняло, адже за умови використання готового листкового тіста спекти цей пиріг до непристойності просто, але натхнення на фінальний ривок я почерпнув у блозі Вся сіль, де нещодавно промайнула схожа запіканка. Пиріг з бринзою та шпинатом можна подати в якості основного блюда або перед ним, а також просто як гарячу закуску, яка при наявності на столі червоного вина розлітається на ура. Як гарячі пиріжки, так.
    4-8 порцій
    1 упаковка листкового бездріжджового тіста
    350 р. бринзи або іншого подібного сиру
    2 великих пучка свіжого шпинату або 400 р. замороженого
    100 мл вершків 10%
    3 яйця
    сіль
    чорний перець
    Розкачайте тісто листкове тісто викладіть в простору круглу форму, притисніть тісто до дна і краях форми і обріжте звисаючі за її межі надлишки. У декількох місцях наколіть тісто вилкою, покладіть поверх нього лист-інший фольги, всипте що-небудь сипуча (це можуть бути боби, гречка або, наприклад, пара жмень монет, які виступлять як преса) і поставте в духовку, розігріту до 200 градусів, на 8-10 хвилин. Прибравши сипучий прес і фольгу, поверніть форму в духовку ще на 3 хвилини, після чого дістаньте його з духовки і дайте тісту трохи охолонути.
    Про готовому тесті
    Використання готового листкового тіста при приготуванні такого пирога - швидко і зручно, але, на жаль, у мене є певні нарікання до його смаку. Пов'язані вони з тим, що при виготовленні такого тесту використовується маргарин замість вершкового масла. Кожен, хто пробував, скажімо, хороші круасани, погодиться, що смак хорошого круасану - це насамперед смак хорошого масла. Я навіть писав на цю тему в одну з компаній, які роблять заморожене тісто, і отримав відповідь, що використання маргарину пов'язано з технологічними причинами, але робота над створенням листкового тіста з цим вершковим маслом зараз йде повним ходом. Що ж, чекаємо - а поки замість готового тіста можна використовувати спрощений рецепт рубаного тесту, який описаний в рецепті пирога кіш лорен.
    Так само, як замість бринзи можна використовувати інший сир, шпинат можна замінити будь-який літньої зеленню
    За цей час потрібно було зробити начинку: бланшируйте і дрібно наріжте шпинат, збийте в блендері яйця, потім потроху додайте вершки, а після них - шпинат та бринзу. Замість бринзи, до речі, можна взяти будь-який схожий сир, починаючи з сиру фета і закінчуючи рикоттой або звичайним сиром. Приправте сіллю й чорним перцем (але не переборщіть - бринза сама по собі досить солона!) і збийте до однорідності. Влийте начинку у форму і при необхідності трохи розрівняйте. У мене з ’ явилося досить багато обрізків тесту, які я розкатав в коло діаметром трохи менше, ніж сам пиріг, і поклав зверху, але це необов'язково.
    Випікайте пиріг 40-45 хвилин при тих же 200 градусів. Подавати його слід гарячим або з жару, або прибравши в холодильник, а на наступний день безсоромно розігрів в духовці при тій же температурі: пиріг з бринзою та шпинатом з тих небагатьох страв, на смак і зовнішності яких розігрівання ніяк не позначається.
    Фото і рецепт: Олексій Онєгін

  • Цей рецепт я побачила на упаковці манної крупи. Не могла довго себе стримувати, та й навіщо себе стримувати - не довго думаючи, тобто зовсім не думаючи, одразу взялася за справу і уявляю на ваш суд смачну, ніжну і красиву випічку - маковий пиріг " Маківка".
    Інгредієнти
    Борошно пшеничне - 300 г
    Цукор - 250 р
    Масло вершкове - 230 г
    Молоко - 750 мл
    Крупа манна - 150 г
    Мигдаль (рублений шматочками) - 50 г
    Мак харчової (мелений) - 150 г
    Сирна маса (20%) - 250 г
    Яйце куряче - 1 шт
    Джем (сливовий) - 200 г
    Приготування:
    Я вказала сир рідкий, тобто пастоподібний. Якщо у вас такого немає, можна звичайний сир двічі перетерти через сито і додати трохи сметани.
    Борошно, 100 г цукру і 130 г масла перетерти в крихту.
    2/3 частини крихти викласти у форму для випічки ( д. 26 см)
    Добре ущільнити руками тісто по дну форми і зробити бортики висотою приблизно 5 см.
    750 мл молока, 150 г цукру, 100 г масла довести до кипіння.
    Змішати мелений мак, манну крупу і рубаний мигдаль.
    Манна крупа для цього рецепту було рекомендовані повноцінна, я так розумію неочищена. Саме таку використовувала і я. Сама крупа більш м'яка що-чи має "брудний" колір.
    Ввести суху суміш у гаряче молоко, залишити на 10 хвилин.
    250 г сиру перемішати з яйцем. Додати сир у макову масу.
    Вилити макову начинку, підготовлений нами заздалегідь, форму.
    200 г сливового джему, в довільному порядку , наносимо по всій поверхні пирога.
    Начинка виходить густа і джем впевнено можна акуратно розмазати, для рівномірності.
    Решту пісочну крихту, розподіляємо по верху пирога, тобто повністю закриваємо пиріг.
    Ставимо пиріг в заздалегідь нагріту до 180° духовку, на 60 минут.Духовки бувають різні, як і продукти - може знадобитися більше часу - дивимося по "засмазі".
    Даємо повністю охолонути!
    А тепер можна і розрізати! Приємного апетиту!
    Фото і рецепт: Kleine Hase

  • Інгредієнти:
    Диня - 7 ст. ложок
    Яйце - 1 шт.
    Борошно - 1,5 склянки
    оливкова Олія - 4 ст. ложки
    Масло вершкове - 70-100 г
    Пекарський порошок - 1 ч. л.
    Сода - 0,25 ст.ложки
    Цукор - 5 ст. ложок
    Приготування:
    Для початку підготуємо диню. Візьміть саму солодку, саму ароматну. Наприклад у мене Узбецька диня.
    Вам знадобиться м'якоть, за моїми підрахунками 7-10 столових ложок. Дану м'якоть потрібно подрібнити в блендері. Якщо немає такого, можна потерти на великій тертці. Хоча тут справа не хитра, можна взагалі придушити як картоплю.
    Нашу подрібнену дыньку треба пересипати в сито, поставити над тарілочкою і дати всьому зайвої соку стекти.
    Поки наша диня підготовляє, ми почнемо робити тесто.Для цього в окремому посуді ми з ’ єднаємо оливкова олія (3-4 столові ложки) і масло вершкове (70-100гр).
    Яйце збити до піни в окремій мисці. Додати цукор. Приблизно 5 столових ложок, але якщо ви «велика ласун» можна і більше. Цукор так само збити з яйцем до гарної піни.
    Яично-солодку суміш перелити до нашого маслу і акуратно перемішати .Теперь нам потрібно всипати борошно, засипати будемо по пів склянки. Борошно ми просіваємо разом з змогу пекарним порошком і содою. Просеяли пів склянки, перемішали, таким чином 1 склянку.
    Тепер саме час додати нашу дыньку, з неї вже вийшов зайвий сік. Додали, перемішали. Тепер ще борошна приблизно 0,5-1 склянка, дивіться по консистенції.
    Тісто не повинно бути жорстким або сильно рідким і прилипати до рук. Воно повинно бути пухнастим. Тісто можна викласти на стіл і дуже легко помісити, але тільки дуже легко. Якщо сильно рідке додайте ще борошна.
    Я не даю тесту вилежуватись, мені більше подобається. Тому духовку вже включила на 160-180 градусів. А деко обтягнула пекарської папером.
    Тепер можна стряпкать самі печенюшки. Беремо невелику кількість тіста, розгортаємо з нього коржик. Товщину виберіть самі, але мені 1,5 див. цілком нормально.
    Вирізаємо формами печива і викладаємо на противень.Кстати, папір я теж змащує малому.
    Деко прибираємо в духовку хвилин 20-30 цілком достаточно.Готовые печива можна посипати цукровою пудрою.
    .. АЛЕ для найсміливіших ще варення з дині.
    Для цього вам знадобиться рівне співвідношення дині і цукру. Довго варити не треба, як раз 20-30 хвилин, поки печива в духовці.
    З вареньеееммм.. просто казка!
    Приємного апетиту!
    Фото і рецепт: PurpleRain