Кулінарія

Цікаве та найсмачніше !

    
  • Іноді так хочеться побалувати себе і своїх близьких ніж-то незвичайним і смачним. Кожної господині завжди хочеться спробувати що-небудь новеньке, щоб здивувати своїх рідних. Всі ми трохи ласуни, і нам хочеться чогось до солодкого чаю. Особливо, якщо в сім'ї є діти. В даному випадку випічка стає актуальнішою.
    А діти, як відомо, люблять не тільки смачно поїсти, але ще і щоб їжа виглядала гарно і незвично. Пропоную вам простий рецепт пирога, який під силу приготувати будь-який господині. Пиріг виглядає дуже незвично, тому його і прозвали «Зебра».
    Для того, щоб приготувати пиріг під назвою «Зебра», вам знадобляться наступні інгредієнти:
    3 яйця;
    1 склянку цукрового піску;
    2 склянки борошна;
    1 чайна ложка соди;
    1 чайна ложка какао-порошку;
    щіпка ванілі;
    200 г кефіру або сметани;
    100 г вершкового масла.
    Отже, приступимо безпосередньо до приготування. Для початку потрібно змішати цукор з яйцями і додати гашене соду. Весь вміст добре збити до утворення піни. Найкраще це зробити міксером, щоб не втомилася рука. Поки ви це робите, поставте вершкове масло на вогонь, щоб воно розтопилося. Слідкуйте за тим, щоб масло не закипіло.
    Коли ви збиті яйця з цукром, додати в суміш 2 склянки борошна. Тепер вміст потрібно ретельно перемішати, щоб не було грудочок. Після цього додайте в тісто топлене масло і знову перемішайте. Після того як ви це зробили, додайте сметану. Місити тісто потрібно до того моменту, поки зникнуть білі смуги від сметани.
    Зверніть увагу, що тісто повинно вийти не дуже густим. Якщо ж воно у вас вийшло таким, додайте ще трохи сметани або кефіру. Якщо ж тісто вийшло дуже рідким, додайте ще трохи борошна.
    Коли тісто вийшло таким, як треба, ділимо його на 2 частини. В одну частину додаємо чайну ложку какао-порошку, а в іншу - ваніль. Ще раз ретельно перемішуємо обидві частини.
    Тепер беремо форму для випічки, найкраще знайти круглий деко. Змащуємо дно рослинним маслом і по черзі кладемо по ложці світлого і темного тесту в центр підготовленої посуду. Обов'язково різне тісто має викладатися один на одного, завжди в центрі! Воно буде поступово розпливатися і створиться ефект мармуру.
    Випікати пиріг потрібно приблизно 40 хвилин при температурі 250 градусів. Ви, напевно, звернули увагу, що при додаванні нового інгредієнта тісто потрібно перемішувати. Не нехтуйте цим правилом. Це потрібно для того, щоб тісто було ніжним і легким. На смак воно буде щось нагадувати кекс.
    Коли буде готовий пиріг, розріжте його гарячим. Справа в тому, що якщо цього не зробити, то пиріг може осісти. Тому, щоб уникнути цього, його розріжуть відразу.
    Я впевнена, що запропонований мною пиріг не залишить байдужими ні вас, ваших близьких. Я люблю його готувати, коли приходять гості, адже приготування не займає багато часу і сил. А вид пирога завжди піднімає настрій мені і моїм гостям. Спробуйте і ви, сподіваюся, що і він вам сподобається. Приємного апетиту!
    Автор: Ольга Буркова

  • Інгредієнти:
    сир з топленого молока 300 г
    яйця 1 шт.
    борошно 1 ст. л.
    цукрова пудра 2 ст. л.
    шоколадні краплі
    арахісова паста за бажанням 1 ст. л.
    борошно для паніровки
    Приготування:
    В миску покласти сир, додати яйце. Всипати цукрову пудру. Покласти борошно, як слід вимісити масу. Додати арахисовую пасту.
    Всипати шоколадні краплі, перемішати. Беремо сирну масу ложкою, викладаємо в борошно, обвалюємо і формуємо руками сирники. У сковороді розігріти олію, покласти сирники.
    Обсмажувати сирники із двох сторін по 3-4 хвилини. Готові сирники посипати цукровою пудрою і подати до столу.

  • Інгредієнти:
    сир 9% 1 пачка 250 г
    яйце 1 шт.
    цукровий пісок 1-2 ст. л.
    борошно 1 ст. л. з верхом + борошно для обвалки
    олія для смаження
    для соусу:
    сік і цедра 1 апельсина
    вершки 100 мл
    ванільний цукор за смаком
    куркума
    мак 1 ч. л. або макова суміш для пирогів 1 ст. л.
    В миску покласти сир, вбити яйце. Всипати цукровий пісок. Додати борошно, гарненько все перемішати. Беремо частина сирної маси, кладемо на борошно, обвалюємо і формуємо сирники.
    Розігріти олію в сковороді і обсмажити сирники до золотистого кольору з двох сторін. В сковороду або сотейник вичавити апельсиновий сік, поставити на плиту. Влити вершки.
    Додати ванільний цукор. Всипати куркуму, перемішати. Додати мак, перемішати. Готові сирники перекласти в порційні форми.
    Залити соусом. Запікати в розігрітій до 200 градусів духовці 10-12 хвилин.
    Подати сирники до столу, посипати цукровою пудрою.
    Приємного апетиту!

  • Ще один швидкий і простий у приготуванні пиріг. Ніжний, ароматний, злегка вологий шоколадний брикет, з мигдальною ноткою і апельсиновим ароматом. Ніжний смак, результат обов'язково порадує! Заходьте на чашку чаю.
    Інгредієнти:
    великий Апельсин - 1 шт
    темний Шоколад (з вмістом какао більше 70 %) - 150 г
    Масло вершкове - 150 г
    Яйця - 4 шт
    мелений Мигдаль - 50 г
    Цукор - 150 г
    Приготування:
    Отже,приступимо. Для початку потрібно зварити апельсин. Так,так Ви не помилилися, саме зварити.
    Варимо апельсин у великій кількості води близько 1,5 години на невеликому вогні.
    Після закінчення часу апельсин прохолодні, ріжемо і якщо потрібно видалимо кісточки. Потім м'якоть разом з шкіркою подрібнюємо за допомогою блендера в пюре.
    Шоколад разом з маслом розтопимо на водяній бані та прохолодні.
    Білки відокремлюємо від жовтків. Далі збиваємо жовтки з сахором 120 грам до світлої пишної маси.
    До жовтків додаємо апельсинове пюре і мелений мигдаль, перемішуємо і виливаємо шоколад. Ще раз добре перемішуємо. Яєчні білки збиваємо в міцну піну,додамо цукор і збиваємо до освіти щільної маси.
    Шоколадну масу змішуємо з білками і виливаємо в рознімну форму 21-22 см застелений папером.
    Випікаємо наш пиріг 30 - 40 хвилин при температурі 190-200 градусів.
    готовий Пиріг. Найкраще подавати його холодним.
    Прекрасним доповненням будуть ванільне морозиво чи збиті вершки!
    Приємного чаювання!
    Фото і рецепт: olia999

  • Інгредієнти:
    Масло вершкове (кімнатної температури 250 + 40) - 290 р
    Яйця курячі (жовтки відокремити від білків) - 3 шт
    Цукор (100 + 50) - 150 г
    Розпушувач для тесту - 1 ч. л.
    Борошно - 220 г
    Какао (хорошої якості) - 30 г
    Вершки (жирність не має значення, можна замінити сметаною) - 120 г
    Персики (свіжі або консервовані, без шкірки, половинки) - 7 шт
    Родзинки без кісточок (у мене світлий і чорний в рівних частках) - 4 ст. л.
    Горіхи волоські (посмажити і крупно порізати) - 200 г
    Молоко (3,5%) - 4 ст. л.
    Приготування:
    Якщо ви використовуєте консервованих персиків, відкинути на друшляк і дати добре стекти рідини.
    Тісто:
    Збити масло (250 г) з цукром (100 г) до білого, не перестаючи збивати, додати по одному жовтки, додати какао і знову збити.
    Додати вершки і перемішати лопаткою, потім додати борошно змішану з пекарським порошком і знову все перемішати.
    Білки збити в густу піну і з'єднати з тестом у два приймання. Помістити тісто у форму 26 см в діаметрі, дно якої застелити пекарської папером, а боки змазати маслом. Втиснути в тісто 6 половинок персиків по колу і одну половинку в центрі.
    Випікати в прогрітій духовці при 180 град.С 20-25 хвилин. Орієнтуйтеся на духовку!
    Підготувати горіхи:
    На сковороді розпустити масло (40 г), додати молоко і цукор (50 г) і на повільному вогні варити до золотистого кольору.
    Швиденько змішати з горіхами і рівномірно викласти зверху на пиріг, посипати родзинками.
    Знову помістити пиріг в духовку і запікати ще 20-25 хв. до сухий лучинки. Орієнтуйтеся на духовку, пам'ятаючи про те, що пиріг має бути злегка вологою консистенції.
    Готовий пиріг повністю охолодити і звільнити від форми.
    Смачно!
    Фото і рецепт: natapit

  • Інгредієнти:
    Кмин - 1 ч. л.
    Сир твердий - 300 г
    Яблуко (солодке) - 4 шт
    Тісто листкове (або дріжджове) - 1000 г
    Приготування:
    Це універсальний рецепт - пиріг чудово виходить з будь-яким тестом за вашим вибором - дріжджовим або листковим. Я покажу, як приготувати його з листковим.
    В змащену форму кладемо половину наявного у вас тесту. Накалываем його вилкою.
    Сир натерти крупно і кладемо на тісто приблизно половину його. Зверху розподіляємо тонкі скибочки очищених яблук.
    Звертаю увагу на те, що готувала виключно з солодкими. Думаю, кислинка тут ні до чого.
    Присипаємо начинку кмином і викладаємо сир, що залишився.
    Можна просто накрити пиріг другою половиною тесту, а можна накрити начинку смужками.
    приблизно Через 20 хвилин перебування в гарячій духовці (готуємо до рум'яної скоринки) пиріг збере на кухні всіх домашніх своїм ароматом!
    Ось так все просто, а виходить незабутньо смачно - поєднання пропеченных яблук з розплавленим сиром і кмин!
    Фото і рецепт: Ялорис

  • Як спекти яблучний пиріг? Якщо повністю керуватися нашої інструкцією, то дуже просто. Найпростіший варіант - це, звичайно ж, усім знайома шарлотка.
    Для її приготування треба взяти: за півтори склянки цукру-піску і борошна, 5 яєць. Збиваємо вінчиком або міксером яйця з цукром, додати борошно. На дно форми для випічки укладаємо яблука, заливаємо тестом і ставимо випікати. Не будемо докладно зупинятися на приготуванні шарлотки, так як цей рецепт є на будь-якому кулінарному сайті.
    Ми будемо випікати яблучний пиріг - не такий популярний, але дуже смачний.
    Для того щоб спекти яблучний пиріг, потрібно взяти:
    - яйце - 3 штуки (якщо яйця добірні, то яєць треба менше, якщо 1 або 2 категорії, то знадобиться 3 яйця);
    - вершкове масло (можна замінити маргарином) - 2 пачки по 200 г;
    - цукровий пісок - 2,5 склянки;
    - вершки будь-який жирності - 50 мл;
    - яблука - 0,7 кг;
    - крохмаль картопляний - 3 ч. ложки;
    - борошно вівсяне, пшеничне або їх суміш - 4 склянки;
    - сода - 1 ч. ложка;
    - ванільний цукор - за бажанням.
    Процес приготування займає зовсім небагато часу. Цукровий пісок збийте з яйцями до отримання пишною білій маси. Розчиніть соду у вершках, додайте суміш до яєчної маси. Туди ж покладіть вершкове масло або маргарин. За бажанням додайте ванілін. Ретельно вимішуйте, поступово всипаючи борошно. Розділіть отримане тісто на дві нерівні частини, одну більше, іншу менше.
    Деко, змащене маслом, посипте борошном. Розкачайте більшу частину тіста і покладіть її на деко. Зробіть невеликий бортик, щоб на тісто можна було помістити начинку. Посипте розкачане тісто тонким шаром картопляного крохмалю.
    Приступаємо до приготування начинки. Нарізаємо яблука так, як вам більше подобається. Я віддаю перевагу яблука нарізати маленькими кубиками, як овочі на салат «Олів'є». Посипте їх чотирма столовими ложками цукрового піску. Через деякий час злийте відокремився від яблук сік.
    Щільним шаром розкладаємо на тісто яблучну начинку. Посипаємо яблука цукром (4 столовими ложками).
    Розкачайте меншу частину тіста і покладіть її поверх начинки. Скріпіть верхній і нижній шар майбутнього пирога і зробіть рельєфні защипи по краях. Можна використовувати другу частину тіста для прикраси. Сформуйте з тіста смужки, укладіть красиво на пиріг. Підключіть фантазію і прикрасити листочками або квіточками з тіста.
    Час випікання складе приблизно 40-50 хвилин при температурі 210-220 градусів.
    Можна спекти яблучний пиріг з ще меншою кількістю продуктів. Як спекти яблучний пиріг, якщо в холодильнику не виявилося ні вершків, ні масла?
    Вам знадобиться: 5 яєць, 3 яблука, по склянці цукру і борошна, 3 ч. ложки крохмалю, панірувальні сухарі.
    Змішайте жовтки з цукром. Насипте борошно й крохмаль. Ретельно розмішайте тісто. Додайте в нього дрібно нарізані яблука, знову перемішайте. Додайте збиті в піну білки. Випікайте не менше 30 хвилин при температурі 200 градусів. Готовність визначайте з допомогою дерев'яної палички-зубочистки або сірники. Якщо на дерев'яної поверхні не виявиться прилиплого тесту, значить готовий пиріг.
    Тепер, коли ви знаєте, як спекти яблучний пиріг, можете запрошувати гостей і пригощати їх смачними ласими шматочками.
    Приємного вам апетиту!
    Ніна Грінченка

  • Захотілося приготувати смажені пиріжки, але з тестом возитися було лінь. Від цієї ліні і народився такий простий і симпатичний рецепт.Лепешка м'яка і ароматна, тісто пористу. Щавель не змішується з тістом, а лежить у середині окремим шаром начинки.
    приготування цього рецепту Є 2 важливих моменти.
    1. Сковорода повинна бути з гарним антипригарним покриттям.
    2. Щавель для начинки не повинен бути мокрим, інакше при смаженні почне витікати і підгорати сироп.
    СКЛАД:
    2 ст ложки рослинної олії для смаження
    ТІСТО:
    1 яйце, 1~2 ст ложки цукру, 50г сметани, 2 ст. ложки борошна (50г), 0,5 год ложки розпушувача, щіпка соди, щіпка солі
    НАЧИНКА:
    150~200г щавлю, 3 ч ложки цукру, 1 ст. ложка крохмалю
    Начинка
    Щавель вимити, викласти на рушник і дати йому обсохнути.
    Відрізати жорсткі стебла.
    Довільно нарізати.
    Поставити на 1 хвилину в мікрохвильову піч, щоб щавель втратив свій обсяг.
    Трохи остудити і підмішати до щавелю цукор і крохмаль.
    Тісто
    яйце Збити з цукром, сіллю і сметаною.
    Додати соду, сіль, розпушувач і борошно.
    Повинно вийти не дуже рідке тісто, що ллється.
    У сковороді на невеликому вогні розігріти олію.
    Вилити трохи менше половини тіста і розподілити по дну сковороди.
    На тісто рівним шаром викласти начинку.
    За допомогою ложки полити начинку тістом так, щоб весь щавель був покритий тестом.
    Закрити сковороду кришкою.
    Через 1,5~2 хвилини, коли низ коржі підрум'яниться, а верхнє тісто схопиться і перестане бути рідким, обережно перевернути коржик.
    Смажити на другій стороні під кришкою ще 1 хвилину.

  • Інгредієнти:
    1 1/2 склянки борошна
    200 г вершкового масла
    5 яєць
    1 склянку цукрового піску
    стручок ванілі
    2 ч. л. розпушувача
    вишня 250-300 г
    рослинна олія
    цукрова пудра
    Приготування:
    З вишні видалити кісточки. Стручок ванілі розрізати і зібрати на кінчик ножа м'якоть. В миску покласти вершкове масло кімнатної температури, всипати цукровий пісок. Добре збити суміш до однорідної маси. Розбити яйця.
    Добре збити суміш до однорідної маси. Додати розпушувач. Покласти ваніль. Всипати борошно і гарненько все перемішати міксером. Додати вишню, перемішати лопаткою.
    Деко застелити пергаментом, злегка змастити олією. Влити тісто, розрівняти. Випікати в заздалегідь розігрітій до 180 градусів духовки до готовності, приблизно 50-60 хвилин.
    Готовий пиріг остудити, розрізати і посипати цукровою пудрою.
    Приємного апетиту!
    Фото: Оксана Ельнова

  • Скільки я пробувала різних медових тортів, смачніше цього немає!Незвичайний спосіб приготування, мінімум продуктів, недорогий. При цьому ніжний, ароматний, дуже смачний. Спробуйте, мабуть, не пошкодуєте!
    Інгредієнти:
    * Масло вершкове масло (або маргарин) - 150 г
    * Яйце - 2 шт
    * Цукор (тісто-1ст.крем-1ст.) - 2 склянки.
    * Сода - 1 ч. л.
    * Борошно - 2 склянки.
    * Сметана (у крем) - 400 г
    * Мед - 2 ст. л.
    Приготування:
    В каструльку кладемо масло (у мене маргарин, з ним нітрохи не гірше), цукор (1 склянка) і мед. Нагріваємо на невеликому вогні, помішуючи, до кипіння.
    Як тільки початок закипати, додаємо соду. Маса відразу почне кипіти, шипіти і пузиритися. Активно заважаємо, буквально 10 секунд, все перетворилося в піну, знімаємо з вогню.
    Чекаємо, коли вміст каструльки охолоне. Для прискорення процесу можна поставити в ємність з холодною водою. Отримуємо щось, схоже на карамель, шалене пахне і апетитне. Втручається яйця по одному, потім борошно.
    Отримуємо viscous тісто, досить густа. Половину тіста размазываем по змазаному деку. Краще підкласти пекарскую папір або антипригарний килимок. Зручніше це робити мокрими руками.
    Випікаємо в нагрітій до 180 гр. духовці. Тонкий Корж, печеться швидко, 10-12 хвилин. Готовий корж ріжемо навпіл (він виходить великий, майже на весь аркуш). Те ж саме робимо з другою половиною тесту.
    Поки коржі остигають, робимо крем сметанний (сметану збити з цукром). Крем, звичайно, можна використовувати будь-який-масляний,заварний,але зі сметанним мені подобається найбільше,він добре просочує коржі і приємну кислинку добавляет.Коржи складаємо один на інший,обрізаємо,щоб були рівні і однакові.
    Обрізки розтовкти і використовувати для посыпки.Собираем тортик,промазуючи коржі кремом,якщо є бажання-прикрашаємо(у мене простий,"домашній",варіант)).Лучше,якщо тортик годинку-другу постоїть в холодильнику,добре просочиться кремом.
    Продуктів на торт йде не багато, при цьому виходить він досить великий. Приготування, насправді, не складне, хоча і багато описів, я такий торт років з 12 готую, жодного разу не було, щоб не вийшов. Смак дуже насичений, дуже медовий. По консистенції трохи схожий на медовий пряник, тільки ніжніше. До речі, якщо додати борошна побільше-дуже смачне печиво можна спекти)).
    Фото і рецепт: julibo