Кулінарія

Цікаве та найсмачніше !

    
  • Інгредієнти на 6 порцій:
    100 мл молока кімнатної температури
    60 г просіяного цільнозерновий пшеничного борошна
    40 г просіяного борошна з м'яких сортів пшениці (farina di grano tenero tipo «00»)
    1 кг груш (сорти Вільямс, Дюшес)
    2 курячих яйця
    8 м розпушувача
    2 ст. л. свіжого лимонного соку
    80 г цукру
    20 г вершкового масла для змащування форми
    борошно для обсипання форми
    Вам також знадобиться:
    3 миски середнього розміру,
    міксер,
    кругла роз'ємна форма діаметром 26 см
    Приготування:
    Відокремте жовтки від білків.
    Груші помийте, розріжте навпіл, видалити серцевину і наріжте тонкими скибочками.
    Викладіть в окрему миску, посипте цукром і полийте лимонним соком.
    В окремій мисці збийте віночком охолоджені жовтки, додайте обидва види борошна і розпушувач.
    Добре розмішайте тісто і тонкою цівкою влийте молоко кімнатної температури.
    В іншій мисці збийте білки кімнатної температури з допомогою міксера до щільних і стійких піків і змішайте їх з іншим тестом рухами знизу вгору.
    Додайте отримане тісто до груш і акуратно перемішайте. Форму змастіть вершковим маслом і посипте борошном.
    Викладіть тісто і випікайте в заздалегідь розігрітій до 190°С духовці близько 50 хвилин.
    Готовий пиріг витягніть з форми, посипте зверху цукровою пудрою, наріжте на шматки і подавайте.
    Рецепт з книги Елли Мартіно "Кулінарні секрети італійської мами"

  • Інгредієнти:
    2 яйця,
    200 г кефіру 2.5% жирності.,
    1/2 ч. л. цукру,
    1 ч. л. розпушувача,
    150-200 г борошна пшеничного вищого сорту,
    200 г моцарелли,
    100 г оливок консервованих,
    5-7 помідорів чері,
    рослинна олія,
    зелень,
    сіль за смаком.
    Приготування:
    Яйця збити в мисці, додати теплий кефір, цукор, сіль.
    Змішати окремо борошно і розпушувач і додати в миску. Ви заважати віночком до однорідної маси.
    На гарячу сковороду з рослинним маслом, чайною ложкою, викладати тісто.
    Обсмажувати з двох сторін.
    Готові оладки остудити на паперових рушниках.
    Викласти в один шар оладки і зверху викласти половинки помідорів чері.
    Зверху оливки і шматочок моцарелли. Наколоти шпажкою з оливкою.
    Посипати дрібно нашаткувати кропом. Прикрасити гілочками зелені петрушки. Подавати до столу.
    Приємного апетиту!

  • Ламачо - це дуже смачні млинці з м'ясом, страви грузинської кухні. Вони виходять з хрусткою скоринкою та дуже ароматні. Спробуйте обов'язково, дуже смачно!
    Інгредієнти:
    Тісто дріжджове (несолодке) - 400 г;
    М'ясо (баранина, свинина або яловичина) - 400 г;
    Цибуля ріпчаста - 2 шт;
    болгарський Перець - 1 шт;
    свіжий Помідор (великий) - 1 шт;
    Часник - 3 зуб.;
    Паста томатна - 1,5 ч.л.;
    Зелень (кріп, петрушка, кінза) - 0,5 пуч.;
    Сіль, мелений чорний і червоний перець (за смаком) ;
    Рецепт:
    М'ясо перекрутити на м'ясорубці разом з цибулею, часником, перцем, помідором. Додати подрібнену зелень. Посолити і поперчити за смаком. Додати томатну пасту і добре перемішати.
    Тісто дріжджове можна приготувати за цим рецептом. Готове тісто поділити на шматочки, кожен з яких розкачати тонкими коржами, діаметром близько 20 см.
    Коржі викласти на деко і змастити тонким шаром фаршу (у мене на деко помістилося 4 коржі).
    Випікайте в розігрітій до 250-260 градусів духовці не більше 10 хвилин (у мене випікалися хвилин 7) до підсмаженої, хрусткої скоринки.
    Приємного апетиту!
    Фото і рецепт: Олена Калініна

  • Коли хочеться чогось смачного до чаю, дуже часто улюбленця своє сімейство швидким і простим у приготуванні горіховим пирогом. Якщо Ви любите горіхи - це пиріг для Вас. Дуже ніжно, рассыпчато і смачно. І гостям цей пиріг подати зовсім не соромно. Мінімум продуктів - максимум результату.
    Інгредієнти:
    Борошно пшеничне - 1 склянка.
    Цукор - 3/4 склянки.
    Масло вершкове - 100 г
    Горіхи волоські (подрібнені, просто дрібно посічені) - 150 г
    Ванільний цукор - 2 ч. л.
    Розпушувач - 1 ч. л.
    Яйце куряче - 2 шт
    Молоко - 125 мл
    Приготування:
    Збиваємо яйця міксером в пишну піну, поступово додати ванільний цукор і цукровий пісок.
    Борошно з'єднуємо з горіхами й розпушувачем.
    Масло треба розтопити і злегка остудити (можна миску поставити в ледяую воду), вливаємо тонкою цівкою до яєць, продовжуючи збивати.
    яично-масляну суміш поступово додаємо оріхове-борошняну суміш і молоко, все добре перемішуємо. Форму змащуємо маслом, виливаємо тісто. Можна дно застелити пергаментним папером, щоб було легше отримувати пиріг.
    Випікаємо в розігрітій до 200 с духовці 25-30 хвилин, до "сухої сірники".Готовый пиріг треба охолодити у формі, вийняти. Можна посипати цукровою пудрою, нарізати шматочками і приятнейшего Вам апетиту!
    Фото і рецепт: Meotida

  • Інгредієнти на 8 порцій:
    225 г борошна для млинців
    щіпка солі
    175 г маргарину
    175 г геркулеса
    175 г цукру
    300 г свіжої малини та полуниці
    Інструкції:
    1. Змастити маслом деко або форму з низькими стінками і розігріти духовку до 190 ° С.
    2. Змішати борошно із сіллю і розтерти з маргарином.
    3. Додати геркулес і цукор, руками замісити тісто.
    4. Утрамбувати руками половину тіста в підготовлену форму. Посипати малиною і полуницею, злегка натискаючи, щоб ягоди дали сік. Викласти зверху другу половину тіста і щільно притиснути.
    5. Запікати 20-25 хвилин до золотистого кольору. Дати охолонути 10 хвилин, потім нарізати на смужки.

  • Інгредієнти:
    вівсяні пластівці дрібного помелу - 1 склянка (у мене "Ясно сонечко" №3);
    борошно - 2/3 склянки;
    розпушувач - 1 ч.л.;
    вершкове масло - 100 гр;
    холодне молоко - 1/4 склянки;
    сіль;
    кабачок - 1 або 2 маленьких;
    болгарський перець - 1 шт;
    цибуля порей - 10 см;
    цибуля - 1 шт;
    оливкова олія - 2 ст.л.;
    прованські трави - 1 ч.л.;
    вершки - 1 склянка;
    яйця - 2 шт;
    сир - 150 гр.
    Для зовсім "лайт" варіанти заберіть з заливки сир. Я дозволила собі радість.
    кухонний комбайн відправляємо вівсяні пластівці, борошно, олія, розпушувач, молоко і 1/2 ч.л. солі. Перемішуємо.
    Тісто повинно скататься в кулю. Якщо цього не сталося, додайте ще трохи борошна. До речі, воно чудово смачно пахне!
    У форму діаметром 26 см викладаємо тісто і розминаємо його пальцями по дну, формуючи досить високі борти. Ставимо в холодильник хвилин на 20-30. Поки займемося начинкою.
    Нарізаємо порей колечками, звичайний цибулю смужками.
    На розігрітій з оливковим маслом сковороду обсмажуємо цибулю пару хвилин.
    Поки нарізаємо перець тоненькою соломкою.
    Відправляємо його до цибулі. Ще пару хвилин смажимо.
    Кабачок ріжемо тонкими пластинками.
    Відправляємо його в сковорідку. Посипаємо прованськими травами. Перемішуємо, накриваємо кришкою й тушкуємо на невеликому вогні 10 хвилин, помішуючи. В середині часу посолимо.
    Коли овочі стануть м'якими - готово. Тим часом дістанемо наше тісто з холодильника і відправимо його в розігрітій до 180 градусів духовку на 15 хвилин.
    Зробимо заливку. Виливаємо вершки в миску, туди ж відправляємо яйця, додаємо щіпку солі, перемішуємо.
    Сир трьом на крупній тертці.
    Відправляємо його в вершки.
    Дістаємо наше рум'яне тісто з духовки.
    Наповнюємо його начинкою.
    Зверху заливання. І знову в духовку хвилин на 20-25, дивіться.
    До золотистого кольору.
    Даємо трохи охолонути. Проводимо ножем вздовж стінок форми і відкриваємо її. Їмо.
    до Речі, холодний він теж винятково смачний!
    Фото і рецепт: Ольга

  • Королевська ватрушка - це різновид пирога з пісочного тіста з сирною начинкою. У сир для начинки можна додати фрукти або ягоди (я змішала сир з полуницею).
    Інгредієнти:
    борошно - 600г;
    вершкове масло - 200г;
    цукрова пудра - 150г;
    розпушувач - 2 ч. л.;
    для начинки:
    сир (обов'язково сухий) - 600г;
    цукор - 100-150г;
    яйця - 2 шт.;
    полуниця - за смаком;
    ванільна есенція - за смаком.
    За всіма правилами для приготування пісочного тіста вершкове масло повинне бути охолодженим. Але спробувавши варіант з м'яким маслом кімнатної температури, результат сподобався більше - тісто розсипчасте.
    Тому масло кімнатної температури розтерти міксером (на низьких швидкостях) з цукровою пудрою. Повинна вийти однорідна маса. Додати всю борошно і, використовуючи насадки для тіста, вимісити розсипчасте крупитчатое тісто, що нагадує кукурудзяну крупу.
    Сир протерти через сито, щоб він став повітряним. Яйця збити з цукром до тих, поки яєчна маса не стане майже білої. Можна окремо жовтки збити і білки, тоді шар начинки буде вище.
    Сир змішати з яйцями, перемішуючи знизу вгору. У полуниці видалити чашолистки, кожну ягоду розрізати вздовж приблизно на 4-6 частин. Додати сир, акуратно перемішати.
    На дно роз'ємною форми (діаметр не менше 23 см) покласти лист пекарської папери. Бортики форми змастити вершковим маслом. Висипати у форму приблизно 2/3 тесту, розрівняти і злегка притиснути долонями або ложкою.
    Поверх шару тесту рівномірно розподілити сирну начинку.Присыпать начинку залишилися пісочним тестом, злегка притиснути долонею.
    Випікати в попередньо прогрітій до 200 C духовці близько 1 години. Готовий пиріг залишити у формі поки він не охолоне. Теплий пиріг перенести на тарілку і розрізати на шматочки.
    Автор: Олена Покровська

  • Інгредієнти (на 2 бутерброди):
    * чорний хліб - 2 шматки;
    * яйця - 2 шт;
    * шинка - 50 гр;
    * сир - 50 гр;
    * петрушка - 4 гілочки;
    * рослинна олія;
    * сіль, перець.
    Розбиваємо в миску яйця, солимо, перчимо, перемішуємо вилкою.
    Дрібно нарізаємо шинку і трьом на тертці сир. Відправляємо їх яєць.
    У петрушки відрізаємо стеблинки (вони нам не знадобляться) і листочки дрібно нарізаємо. Половину нарізаної петрушки відправляємо в яєчну суміш і перемішуємо.
    У шматків хліба акуратно вирізаємо серединку, залишаючи краю приблизно в 1 см.
    На розігріту з рослинним маслом сковороду кладемо шматки хліба і заливаємо в серединку омлет. Смажимо на середньому вогні пару хвилин.
    Тим часом залишилися хлібні серединки дрібно ріжемо.
    Перевернемо наші бутерброди і смажимо з другої сторони. Можна накрити кришкою, щоб добре прожарити.
    Викладаємо готові бутерброди на тарілку.
    На ту ж сковорідку додаємо ще ложку рослинної олії і обсмажуємо хлібні крихти з залишилася петрушкою буквально хвилину.
    Посипаємо крихтами бутерброди. Можна трапезувати.
    Приємного апетиту!
    Фото і рецепт: Ольга Злобіна

  • Інгредієнти:
    3 яйця,
    50 г вершкового масла,
    200-250 г борошна пшеничного вищого сорту,
    1 ч. л. розпушувача,
    100 мл молока 3.2%-ной жирності.,
    100 г шинки,
    50 г сиру,сіль за смаком.
    Приготування:
    Яйця збити в піну.
    Додати розм'якшене масло, молоко.
    Шинку нарізати невеликими кубиками, сир натерти на терці.
    Додати шинку з сиром, просіяне борошно і розпушувач до збитих яєць. Посолити.
    Добре перемішати і викласти у формочки.
    Випікати в духовці при 200 градусах З 15-20 хвилин.
    Трохи остудити і викласти з форм. Подавати до столу.
    Приємного апетиту!

  • Інгредієнти:
    вершкове масло - 150 гр.
    цукрова пудра - 3\\4 склянки
    яйця - 2 шт.
    сік лимонний - 2 ч. ложки
    борошно пшеничне - 2 склянки
    розпушувач для тесту - 1 ч. ложка
    молоко - 1\\2 склянки
    джем малиновий - 1\\2 склянки
    збиті вершки густі - 1 1\\4 склянки
    ванілін на кінчику ножа
    Приготування:
    Масло збити з цукровою пудрою до кремоподібної консистенції, додайте трохи збиті яйця, сік і кілька крапель ваніліну, розведеного гарячою водою. Збивайте масу ще 1-2 хвилини.
    Перекладіть масляну суміш у велику миску, додайте просіяне борошно і молоко, перемішайте, щоб вийшла однорідна маса.
    Порційні форми змастіть маслом, покласти по 1 столовій ложці суміші. Випікайте 10-15 хвилин при 180 С.
    Готові кекси витримайте у формах 5 хвилин і охолодіть, виклавши на ґрати. Коли кекси охолонуть, виріжте зверху невеликі поглиблення, вирізані шматочки збережіть.
    Заповніть кекси джемом, зверху випустіть вершки і накрийте "кришечками", посипте цукровою пудрою.
    Приємного апетиту!