Кулінарія

Цікаве та найсмачніше !

    
  • Дуже ароматні, ніжні, корисні, соковиті капкейки, з вершковою "шапочка" і ароматом кориці. Ну, що може бути простіше і швидше в приготуванні і ефектніше в подачі!
    Інгредієнти:
    * Вівсяні пластівці (швидкого приготування) - 1/2 склянки.
    * Борошно - 1/3 склянки.
    * Яйце - 1 шт
    * Цукор - 1 ст. л.
    * Ванільний цукор - 1 ст. л.
    * Молоко - 2 ст. л.
    * Вершкове масло (розтоплене) - 1 ст. л.
    * Розпушувач - 0,5 ч. л.
    * Яблуко - 1 шт
    * Кориця
    * Вершки (33%) - 100 мл
    Приготування:
    Змішати пластівці, борошно, цукор, розпушувач, сіль. Яблука обчистити і порізати на кубики.
    Додати яйце, масло, молоко, яблуко. Все добре розмішати. Дати постояти тесту 10 хвилин.
    Викласти тісто по манжеткам і випекти при 180 град. до рум ’ яності, 15 хвилин. Добре охолодити.
    Збити вершки (можна з 1 ст л пудри) до щільних піків. Викласти поверх капкейков, посипати корицею.
    Фото і рецепт: Lesya_Dol

  • Інгредієнти:
    для опари:
    * 150 г муки хлібної
    * 240 мл підігрітого молока
    * 25 г сухих дріжджів або 75 г свіжих
    для тіста:
    * 120 г цукрового піску
    * 100 г вершкового масла або маргарину
    * 2 яйця
    * 1 жовток
    * 2 склянки борошна
    * цедра одного лимона
    * 100 г родзинок
    * 50-100 г цукатів
    * 1 білок
    * 1 ч. л. води
    У склянку налити невелику кількість теплої води, покласти 2 ч. л. цукру, розкришити дріжджі і дати їм підійти, перемішати. Борошно просіяти. В миску вилити тепле молоко і дріжджі. Всипати борошно. Масу перемішати. Закрити харчовою плівкою, залишити на 30 хвилин.
    Всипаємо в опару цукровий пісок. Додаємо розтоплене вершкове масло. Розбити яйця і жовток. Покласти терту цедру лимона. Порціями всипаємо борошно, замішуємо тісто.
    Як тільки тісто перестане прилипати до рук - воно готове. Потім додати родзинки і цукати. Тісто покласти в каструлю, накрити рушником і залишити на 1,5 години. Місіть тісто 2 рази. Викласти тісто в підготовлені форми і накрити серветкою.
    Залиште підніматися. Змастити паски сумішшю води і білка. Поставити паски в розігріту до 200 градусів духовку. Якщо поверхня почне підгорати, закрити її папером для випічки.
    Випікати близько години або трохи більше. Готовність паски перевірити за допомогою шпажки. Готовий паска охолодити, посипати цукровою пудрою або залити глазур'ю. Прикрасити.

  • В Англії найсмачніше пасхальне частування - це такі хрестові булочки. Оскільки вони дбають у формах для кексів, прокладених папером, їх дуже зручно брати з собою в школу, або на роботу, або на весняний пікнік.
    Інгредієнти:
    На 12 шт:
    500 г борошна
    7 г сухих дріжджів
    50 г цукру плюс 2 ч. л. цукру для глазурі
    1 ч. л. солі
    1 ч л суміші спецій за вибором
    50 г сушеної журавлини або родзинок або чорниці
    50 г родзинок
    терта цедра 1 лимона
    200 мл молока, теплого
    1 яйце, збити
    50 г вершкового масла, розтопленого
    Інструкції:
    1. Просіяти борошно, дріжджі, цукор і сіль у велику миску, додати спеції, сухофрукти та лимонну цедру.
    2. Зробити заглиблення в середині і додати тепле молоко, яйця і масло. Перемішати, щоб вийшло однорідне тісто.
    3. Замішувати 5 хвилин до гладкості. Повернути в миску, накрити і залишити на 1 годину, поки не піднімуться.
    4. Прокласти пергаментом деко для кексів з 12 поглибленнями.
    5. Замісити тісто швидко і поділити на 12 кульок, покласти кожен у формочку. Вирізати на поверхні кожної булочки з хреста, накрити плівкою або рушником і залишити на 30 хв.
    6. Розігріти духовку до 200 ° С. Запікати булочки 15-20 хвилин до золотистого кольору. Змішати цукор, що залишився з 2 ст л води. Змастити булочки цукрового водою як тільки вони достаны з духовки. Дати трохи охолонути перед тим, як подавати.

  • Сильна посуха 2010-го року в хлеборобных областях Росії призвела до того, що борошно люди навчилися берегти. Тому ми і пригадаємо прості народні рецепти смачних страв майже без застосування звичайної борошна.
    Улюблена страва нашого народу спрадавна - оладки. З дитинства пам ’ ятаю, як хапав розпечені ще зі сковорідки кругляш голими руками і жонглював ними між долонями, демонструючи при цьому незвичайні циркові дарування. Шматочок сонця в долонях! Головне, пам'ятаю, встигнути дати драла від ганчірки бабусі, яка ой як не любила, коли раніше часу хтось бере її коронна страва.
    І ось ми зараз, в 2012-м, у світлі «постанов партії і уряду» щодо економного витрачання звичайної борошна, перейдемо на іншу субстанцію. Манка! Так-так, та сама манка, що при варенні застигає грудочками, вимагає постійного помішування і, охладившись, застигає бездушним млинцем на дні тарілки. Млинці з манки ми піч не станемо. А ось оладки - прошу!
    З чим будемо працювати:
    - 1 склянка борошна;
    - 4 склянки води або молока;
    - 1 склянку крупи манної;
    - 2 ст. ложки цукру;
    - сіль за смаком;
    - дріжджі.
    Варимо звичайну манну кашу. На воді або молоці. Ту саму, що з самого дитинства кому-то поперек горла встала. Варимо її. Від плити не відходимо. Заважаємо. Кашка вариться. Додаємо цукор, сіль. Коли вона стане готової, густий, виносимо на балкон охолонути. Якщо справа відбувається в місті Сочі в липні місяці, то каша остигати на те балконі до ранку буде. Краще тоді заважати готову манку часто-часто, щоб швидше охолодити.
    Вже теплу кашу пускаємо в подальший процес. Незважаючи на заклики економити борошно, ліземо в загашник і беремо борошно пшеничне звичайну. Сыплем її в теплу манну кашу і тим самим приділяємо особливу клейкість майбутнім оладушкам. Добре випечений оладок з манки візьми, прилепи дверцят, скажімо, холодильника, і він не повинен миттєво впасти на підлогу! Клейкість не дозволить. Якщо ж оладок все ж впав на підлогу, то не викидайте його. Тещі залиште на частування.
    Але клейкість оладушков не робить їх смак повітряним! А якщо ми хочемо, щоб ласощі тануло в роті - легкість необхідна. Для цього використовуємо технології самогоноваріння. Беремо дріжджі. Підійдуть як бруском, так і більш зараз поширені сухі. У теплу масу з манної каші з пшеничною мукою додаємо дріжджів і справа пішла. Тісто потихеньку починає набирати зайву вагу, образно кажучи. Помістимо нашу кулінарну заготовку в тепло. Знайти це місце не складно. Там валяється зазвичай кіт у холоду. Або чоловік у жінки. Або - дід. У батареї. Ну, або на печі або в печі.
    Сгоняем кота з теплого місця і кладемо туди наш чан з тістом. Чекаємо, коли тісто підніметься і стане грайливо-пишним. Далі беремо велику дерев ’ яну ложку розміром з долоню і на розпечену сковороду опускаємо перший ком тесту. Золоті оладки вийдуть! Не за кольором, з користь для організму. Класичної рум'яної золотистої скориночки на оладушках в нашому випадку не вийде. Манка є манка. Вона продукт хороший, але на «золото» на п'єдесталі сипучих круп ніяк не тягне.
    Згадаємо інші часи: практично кожна дитина в дитинстві чув від батьків, бабусь і дідусів, вихователів, нянь фразу: «Будеш їсти манну кашку - виростеш богатирем!» І ми їли! Ми хотіли стати богатирями. Від манки ми ростемо. Так що смажте цілу балію оладушков з манної крупи, купуйте чан зі сметаною і лопайте, лопайте, лопайте! Живіт, у всякому разі, стрімко зросте! Це ж генератор зростання - манна крупа.
    Готуючи оладки з манної крупи, ми пізнаємо новий тип улюбленого народного ласощі. Підсумок: вони - оладки - повітряні, розпечені, економні (що важливо напередодні другої-третьої хвилі світової економічної кризи), пишні. Интенсифицирующие процеси росту. Нестандартні. Смачні, нарешті!
    Автор статті: Михайло Берсенєв

  • Інгредієнти (12 кексів):
    * ізюм - 1/2 склянки;
    * яйця - 3 шт;
    * тростинний цукор - склянка;
    * кефір - 1 склянка;
    * вершкове масло - 100 гр;
    * борошно - 2 склянки і трохи для присипки родзинок;
    * розпушувач - 1 пакетик;
    * ванільний екстракт - 1 ч.л.
    * сіль - щіпка.
    Родзинки замочуємо в склянці гарячої води.
    Збиваємо яйця з цукром. Додаємо кефір, перемішуємо.
    Потім додаємо розм'якшене масло, знову перемішуємо.
    Просіваємо в нашу миску борошно з розпушувачем і сіллю, перемішуємо. Додаємо ванільний екстракт (можна замінити ванільним цукром).
    Зливаємо родзинки, посипаємо його трохи борошном, щоб він рівномірно розподілилися в кексах і не осів весь на дно.
    Втручається родзинки до інших інгредієнтів.
    У формочки для кексів кладемо порційні папірці. Якщо таких немає, змастіть пензликом з рослинним маслом.
    Розподіляємо тісто по формах. Дуже зручно робити це за допомогою ложки для морозива.
    Відправляємо кекси в розігрітій до 180 градусів духовку хвилин на 20 - стежте, до золотистого кольору.
    Готові кекси посипаємо цукровою пудрою.
    Увага! Знищуються за лічені хвилини!
    Приємного апетиту!
    Фото і рецепт: Ольга Злобіна

  • Для піци з пепероні та моцарелою приготуйте томатний соус. Він повинен вийти в міру густим, яскраво-червоним, а головне, смачним. Дуже бажаний базилік і часник. Для начинки вибирайте моцареллу у великих кульках - піца вийде красивіше.
    Для приготування страви Вам знадобиться:
    тісто для піци: борошно - 500г; вода - 350 мл; сухі дріжджі - 8г (2 ч.л.); сіль - 1 ч.л.; оливкова олія - 2 ч.л.; для соусу: помідори 500г; базилік (краще зелений) - 2 гілки; часник - 3 зубчіка; сіль - 2 ч.л.; оливкова олія - 2 ст.л.; для начинки: пепероні - 250г; моцарела - 100г
    У невеликій мисці розвести в теплій воді кілька столових ложок борошна і дріжджі. Борошно просіяти, змішати з сіллю, зібрати гіркою і зробити в центрі лунку. В лунку влити воду з борошном і дріжджами.
    Вимішувати до однорідності, додати оливкова олія, ще раз обім ’ яти тісто, після чого накрити вологою серветкою і залишити на 1-1 .5 години при кімнатній температурі.
    Коли тісто збільшиться в розмірі приблизно в 2 рази, розділити його на 2 частини. З кожної розкачати корж завтовшки близько 5-7 мм діаметром 25 см. Підсушити піцу в прогрітій до 200С духовці приблизно 3-5 хвилин, щоб утворилася скоринка.
    Для соусу базилік помити в холодній воді, обсушити на рушник, а потім дрібно-дрібно посікти. Зубчики часнику розчавити лезом ножа і нарізати маленькими кубиками.
    Помідори порізати у підстави навхрест, обшпарити і очистити від шкірки. Очищені помідори нарізати кубиками і обсмажити на розігрітій оливковій олії (на слабкому вогні) до повного випаровування рідини. Додати сіль, часник та базилік. Зняти соус із плити, дати йому охолонути.
    Кожну коржик щедро намазати томатним соусом, розкласти по поверхні кружечки пепероні. Поверх шару пепероні розкласти моцареллу. Запікати при 190С близько 20 хвилин. Піца готова.
    Автор: Олена Покровська

  • Хычин (карач. - балк. хычын; хычин; хыцын) - пиріг з картофельно-сирної або м'ясною начинкою з зеленню, національне блюдо карачаївців, балкарців і ногайців. За своєю престижності вони оцінювалися у карачаївців, балкарців і ногайців по-різному, але всі їх різновиди були дуже популярними в народі.
    Вищим гостинністю господині будинку в минулому вважалося запрошення «на хычины». Це одне з найпочесніших страв у списку борошняних страв карачаево-балкарської кухні. Будь-яке застілля було просто немислимо без хычина.
    Інгредієнти:
    * Айран (можна замінити на кефір, розбавлений мінеральною водою) - 400 мл
    * Яйце - 1 шт
    * Сіль - 1 ст. л.
    * оливкова Олія (або вершкове) - 20 г
    * Сода - 1/2 ч. л.
    * Борошно - 750 г
    * м'ясний Фарш (телятина, свинина, для 6 штук) - 300 г
    * Цибуля ріпчаста (натерти на терці) - 1 шт
    * Часник (пропустити через прес) - 1 зуб.
    * Спеції (сіль перець)
    * Сир адигейський (бринза, будь-який ропи, для 6 штук) - 200 г
    * Картопля - 500 г
    * Зелень (петрушка, кінза)
    * Масло вершкове (для змащування хычинов)
    Приготування:
    З борошна, айрану, яйця, солі, соди і оливкової олії замісити тісто.
    Поставити тісто в тепле місце, щоб підійшло.
    З фаршу, цибулі, часнику, солі, перцю та зелені приготувати м'ясну начинку.
    Картоплю відварити і потовкти, додати тертий сир - краще бринзу, адигейський (ідеальний для пирогів - осетинський), але можна і будь-який інший, який є.
    Сир краще додавати в гарячу картоплю, тоді виходить тягуча ніжна начинка.
    Тісто нарізати на однакові скибочки і скачати у кульки. З начинки також сформувати кульки вдвічі більше тих, що з тіста. Головне правило: кульку з тіста - удвічі менше того, що з начинки.
    Розім'яти кульку з тіста, помістити в центр начинку. Зібрати тісто навколо неї і дуже добре зафіксувати, виходить узелочек.
    Помістити вузликом вниз і руками, тільки руками, сформувати тонкий корж, рівномірно розправляючи її від центру до країв. Товщина коржі 0,5см, діаметр 16-18см. Якщо тісто порветься, присипте це місце борошном, нічого страшного.
    Розжарити в сковороді масло (можна і без нього) і обсмажити коржик як млинці, з двох сторін, роздуті місця акуратно проколоти вилкою.
    Готові хычины негайно змащуються вершковим маслом і складаються чарочкою як млинці.
    Автор: natapit

  • мінімум на 20 години в тепле місце без протягів або просто на кухні. Плівку не відкривати!
    Тепер будемо місити тісто. Я знову використовувала міксер з насадкою для тесту. Засипте борошно в миску (або чашу міксера) втріть або всипте дріжджі, ложкою додайте закваску, воду, сіль, олія. Вода повинна бути зовсім трохи-промити теплою. Замісіть тісто, якщо міксером, то на другий-третій швидкості близько 5-7 хвилин. Воно стане легким і еластичним.
    Змастіть теплу (кімнатної температури) чашку оливковою олією і перекладіть в неї тісто. Накрийте плівкою і рушником і дайте місці без протягів на 1,5 години мінімум. Тісто дуже сильно підніметься, майте це на увазі, вибираючи миску. Якщо додаєте добавки, то додайте їх в самому кінці замісу.
    Увімкніть духовку з листом всередині на 250 градусів. Нехай розігрівається і нагріває кухню. Ось така (на фото) принадність через 1,5 години.
    Поверхню столу добре посипте борошном. Викладіть тісто одним шматком. Місити його не потрібно. Злегка розправте і притисніть.
    Розділіть шкребком на чотири довгасті частини. Кожну трохи розтягніть і складіть втричі. Спочатку загорнувши до центру один край. Потім другий. Добре притисніть по центру долонею. Потім складіть уздовж навпіл і добре защипайте всі краї.
    Сформуйте довгастий батончик. Так само вчинити з іншими шматками. Викласти їх на рушник або пекарскую папір, рясно посипати борошном, накрити рушником і дати підійти 40-45 хвилин.
    Витягнути гарячий деко, накрити папером і акуратно перенести на нього чіабатту. При цьому, потягніть її вздовж і злегка притисніть по центру. Це додасть їй форму тапця. Відкрийте духовку, рясно і швидко обприскайте водою з пульверизатора і швидко поставте деко. Тепер зменшити температуру до 220 градусів.
    Випікайте, не відкриваючи духовку, 18-20 хвилин. Не більше! Навіть якщо Вам здається, що вона не пропеклась (не дуже золотиста), повірте, все нормально. Якщо передержите в духовці, то чіабата стане твердою.
    Фото і рецепт: Lesya_Dol

  • Сирні булочки з дріжджового тіста до супу для пікніка. Смачні, ароматні, несолодкі булки з сиром.
    Інгредієнти для тіста:
    * сир твердий - 150 гр.;
    * борошно пшеничне - 2 - 2,5 склянки ;
    * свіжі дріжджі - 25 гр.;
    * вода - 200 мл.;
    * олія рослинна - 3 ст. ложки;
    * сіль - 1 ч. ложка;
    * трав'яна суміш "італійські трави" - 1 ч. ложка;
    * цукор - 1 ст. ложка;
    * кунжут, часник, велика сіль;
    Склянку використовується об'ємом 250 мілілітрів.
    В теплу воду покласти 1 ст. ложку цукру і розвести в ній дріжджі. Залишити на 10-15 хвилин. Вода з дріжджами почне пузиритися.
    Потім в дріжджову суміш просіяти 1 склянка борошна і додати сіль. Залишити в теплому місці на 20-30 хвилин. Опара повинна піднятися пухирчастої шапкою.
    Сир натерти на крупній тертці і трохи посипати борошном, для більш рівномірного розподілу його в тесті.
    В тісто додати рослинну олію, 0,5 склянки борошна, трави і сир. Поступово додаючи борошно вимішуємо м'яке, нелипкое тісто.
    Накриваємо посуд з тістом вологим рушником і залишаємо в теплому місці до збільшення тесту приблизно в 2 рази (1-1,5 години).далі тісто добре обминаем.
    Готового тіста у мене вийшло 850 гр. При обминке в тісто можна додати подрібнений часник (3 середніх зубки).
    Відривати від тесту невеликі шматочки , руками їх вимішуємо і формуємо кульки (я робила кульки вагою 30гр.). Викладаємо кульки на деко, застелений пекарської папером, змащуємо теплою водою і залишаємо для вистійки хвилин на 20.
    Коли булки збільшаться з розмірі 1,5 - 2 рази, змащуємо їх яйцем, змішаним з 1 ст. ложкою води, посипаємо кунжутом і великої солью.булки рецепт з фото
    Випікаємо при температурі близько 180°З 20-30 хвилин. Булки з такого тесту виходять смачними і ароматними, але вони швидко черствіють.
    Якщо ви плануєте приготувати булки за день до пікніка, тоді воду в тесті треба замінити молоком і замість рослинного масла додати 50 г розм'якшеного вершкового масла. Тоді сирні булочки довго не будуть черствіти.
    Дуже багато залежить від якості і сорти сиру. Якісний сир розчиниться не повністю, а залишить сирні "хвилі" в тесті.

  • Інгредієнти:
    * яйця 3 шт.
    * розм'якле масло 250 г
    * цукровий пісок 225 г
    * молоко 125 мл
    * борошно 190 р
    * ванільний цукор 1 пакетик
    * порошок какао 1 ст. л.
    * шоколадні краплі 1 пакетик 125 г
    * варена згущонка
    * вишні для коктейлів
    Розігрійте духовку до 180 градусів. Розм'якшіть вершкове масло з допомогою міксера. Додайте до маслу яйця по одному і добре збийте. Покладіть цукровий пісок. Додайте ванільний цукор.
    Влийте молоко, перемішайте. Додайте какао-порошок. Всипте борошно і перемішайте. В останню чергу додайте шоколадні краплі і перемішайте ложкою. Форму для кексу змастіть маслом.
    Розкладіть тісто за формами. Поставте форму в духовку і випікайте до готовності близько 30 хвилин. Готові кекси з допомогою кондитерського мішка прикрасьте вареним згущеним молоком і вишнею. Подайте до столу.
    Приємного апетиту!